Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

CCIFER: Propuneri pentru o agricultură românească performantă

Autor: Meat MIlkvineri, 18 octombrie, 2013

Grupul de lucru Agricultură din cadrul Camerei Franceze de Comert, Industrie și Agricultură din România (CCIFER) în parteneriat cu Ambasada  Franței în România și Secția română a Consilierilor pentru Comerț Exterior ai Franței, propun 29 de măsuri de dinamizare a sectorului agricol și agroalimentar românesc . Cele 29 de propuneri sunt grupate pe următoarele domenii: politici publice agricole, fiscalitate, finanțări, drept comercial, drept social și resurse umane și cercetare.

“Această Carte Alba constituie un dialog privilegiat între autorități și societățile private” a declarat dl. Philippe Gustin, Ambasadorul Franței în România.

Un prim articol al acestui document se referă la necesitatea comasării parcelelor agricole. “Suntem încă departe de a atinge o coerență globală a fondului funciar care să permită optimizarea deplină a productivității la nivel de fermă. Pentru a atinge acest nivel, România trebuie să se folosească atât de subvențiile și finanțările europene din cadrul Politicii Agricole Comune, cât și să pună în operă politici publice care să permită accelerarea procesului de recompunere a bazei funciare, principalul mijloc de producție al agriculturii noastre”, a declarat dl. Florin Constantin, liderul Grupului de Lucru din cadrul CCIFER.

“Aceste propuneri au ca scop facilitarea și încurajarea investițiilor și promovarea unei agriculturi durabile și moderne, în acord cu poziția Comisiei Europene care va propune, începând cu 2014, un nou parteneriat pentru agricultură, răspunzând astfel provocărilor legate de siguranța alimentară, utilizarea durabilă a resurselor naturale și ale creșterii economice” a declarat dl.Bruno Roche, Președintele CCIFER.

“Confruntată cu numeroasele provocări cărora agricultura europeană va trebui să le facă faţă în următoarele decade – în special pe plan alimentar şi de mediu – miza României rezidă în apariţia unei economii rurale viabile şi a unei amenajări teritoriale coerente. Pentru acest lucru, potenţialul pe care îl are agricultura română va trebui pe deplin mobilizat şi valorificat pe viitor” a mai declarat dl. Philippe Gustin, Ambasadorul Franței în România.

Pentru mai multe detalii,  vă așteptăm la standul CCIFER, din pavilionul francez de la expoziția Indagra în perioada 30-31 octombrie 2013. Persoana de contact : Irina Toboșaru. irina.tobosaru@ccifer.ro  Telefon: 0754.077.675.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER) reuneşte aproape 400 de companii aderente, care activează în sectoare variate şi în care acestea se poziționează adesea în poziţii de lider. CCIFER are ca misiune dezvoltarea relaţiilor franco-române şi propune o gamă completă de servicii de dezvoltare a afacerilor în România. Grupul de lucru Agricultura din cadrul CCIFER are drept obiective dezvoltarea unui dialog între organisme publice şi private, transmiterea de informaţii de actualitate şi dezvoltarea de sinergii între actorii din sectorul agroalimentar.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...