Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ce a aprobat prelungirea perioadei de tranzitie pentru 40 unitati din industria alimentara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a aprobat prelungirea perioadei de tranzitie pentru 40 unitati din industria alimentara din Romania pana la data de 31 decembrie 2011, solicitarea fiind aprobata in unanimitate de catre reprezentantii statelor membre, urmand ca documentul sa fie publicat in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene, dupa finalizarea procedurilor.

Modificarea Deciziei 2010/89/EU referitoare la masurile tranzitorii privind aplicarea anumitor cerinte structurale din Regulamentul 852/2004 si 853/2004 va fi aplicabila pentru 40 de unitati pentru care s-a solicitat prelungirea perioadei de tranzitie si anume: 36 din sectorul carne, 3 din sectorul peste si produse din pescuit si 1 depozit frigorific.

Cele 40 de unitati vor avea astfel posibilitatea ca, pina la sfirsitul anului 2011, sa-si finalizeze programele de modernizare si restructurare, sa se alinieze standardelor si cerintelor Uniunii Europene si sa poata fi autorizate pentru a participa la comertul intracomunitar. Pana la finalizarea implementarii produsele obtinute in aceste unitati, care vor beneficia de prelungirea perioadei de tranzitie vor fi comercializate numai pe piata interna, ele fiind marcate cu o marca de sanatate/ identificare de forma rotunda, diferita de cea ovala, aplicata produselor care provin din unitati autorizate pentru schimburi intracomunitare.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...