Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ce a aprobat prelungirea perioadei de tranzitie pentru 40 unitati din industria alimentara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a aprobat prelungirea perioadei de tranzitie pentru 40 unitati din industria alimentara din Romania pana la data de 31 decembrie 2011, solicitarea fiind aprobata in unanimitate de catre reprezentantii statelor membre, urmand ca documentul sa fie publicat in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene, dupa finalizarea procedurilor.

Modificarea Deciziei 2010/89/EU referitoare la masurile tranzitorii privind aplicarea anumitor cerinte structurale din Regulamentul 852/2004 si 853/2004 va fi aplicabila pentru 40 de unitati pentru care s-a solicitat prelungirea perioadei de tranzitie si anume: 36 din sectorul carne, 3 din sectorul peste si produse din pescuit si 1 depozit frigorific.

Cele 40 de unitati vor avea astfel posibilitatea ca, pina la sfirsitul anului 2011, sa-si finalizeze programele de modernizare si restructurare, sa se alinieze standardelor si cerintelor Uniunii Europene si sa poata fi autorizate pentru a participa la comertul intracomunitar. Pana la finalizarea implementarii produsele obtinute in aceste unitati, care vor beneficia de prelungirea perioadei de tranzitie vor fi comercializate numai pe piata interna, ele fiind marcate cu o marca de sanatate/ identificare de forma rotunda, diferita de cea ovala, aplicata produselor care provin din unitati autorizate pentru schimburi intracomunitare.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...