Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ce a oprit sezonul pescuitului de ton rosu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana (CE) a oprit, mai devreme decat stabilise, sezonul de vara al pescuitului de ton rosu, motivand ca pescarii au prins deja cantitatea prevazuta de autoritati, scrie presa internationala.

Sezonul de vara este prevazut in intervalul 1 – 15 iunie, insa reprezentantii Comisiei au aratat ca populatia de ton rosu este in scadere, dupa ce pescarii europeni au inceput sa foloseasca plase mult mai mari si eficiente. Astfel, sezonul de pescuit a luat sfarsit miercuri, la miezul noptii.

Tonul cu aripioare albastre sau tonul rosu se gaseste in Marea Mediterana si in Atlanticul de Est, fiind suprapescuit si in pericol de disparitie. Aceasta specie este apreciata mai ales in Japonia, unde se foloseste ca ingredient esential si foarte scump in meniurile sushi. Pestii tineri sunt, de obicei, pastrati in viata pana ajung la maturitate, in fermele de pesti din Marea Mediterana.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...