Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ce a oprit sezonul pescuitului de ton rosu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana (CE) a oprit, mai devreme decat stabilise, sezonul de vara al pescuitului de ton rosu, motivand ca pescarii au prins deja cantitatea prevazuta de autoritati, scrie presa internationala.

Sezonul de vara este prevazut in intervalul 1 – 15 iunie, insa reprezentantii Comisiei au aratat ca populatia de ton rosu este in scadere, dupa ce pescarii europeni au inceput sa foloseasca plase mult mai mari si eficiente. Astfel, sezonul de pescuit a luat sfarsit miercuri, la miezul noptii.

Tonul cu aripioare albastre sau tonul rosu se gaseste in Marea Mediterana si in Atlanticul de Est, fiind suprapescuit si in pericol de disparitie. Aceasta specie este apreciata mai ales in Japonia, unde se foloseste ca ingredient esential si foarte scump in meniurile sushi. Pestii tineri sunt, de obicei, pastrati in viata pana ajung la maturitate, in fermele de pesti din Marea Mediterana.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...