Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ce a oprit sezonul pescuitului de ton rosu

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana (CE) a oprit, mai devreme decat stabilise, sezonul de vara al pescuitului de ton rosu, motivand ca pescarii au prins deja cantitatea prevazuta de autoritati, scrie presa internationala.

Sezonul de vara este prevazut in intervalul 1 – 15 iunie, insa reprezentantii Comisiei au aratat ca populatia de ton rosu este in scadere, dupa ce pescarii europeni au inceput sa foloseasca plase mult mai mari si eficiente. Astfel, sezonul de pescuit a luat sfarsit miercuri, la miezul noptii.

Tonul cu aripioare albastre sau tonul rosu se gaseste in Marea Mediterana si in Atlanticul de Est, fiind suprapescuit si in pericol de disparitie. Aceasta specie este apreciata mai ales in Japonia, unde se foloseste ca ingredient esential si foarte scump in meniurile sushi. Pestii tineri sunt, de obicei, pastrati in viata pana ajung la maturitate, in fermele de pesti din Marea Mediterana.

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...