Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

CE aprobă utilizarea făinii animale în hrana peştilor

Autor: Ilie Stoianjoi, 21 februarie, 2013

CE a aprobat utilizarea făinii de carne de porc şi carne de pasăre, urmare a recomandărilor făcute de Food Standards Agency (FSA) din Marea Britanie. După interzicerea, în 2001, urmare a crizei encefalopatiei spongiforme bovine, 14 februarie a.c. a reprezentat data emiterii deciei privind aprobarea utilizării făinii animale în acvacultură şi dieta peştilor de crescătorie.

Conform terminologiei tehnice oficiale, făina de animale “monogastrice” este considerat produsul provenit de la animale cu stomac şi poate fi reintrodus în hrana peştilor înce pând din 1 iunie 2013.

Pe de altă parte, Constance Herveu, consultant pentru industria alimentară şi agro-business din partea Alcimed, este de părere că introducerea făinii animale în hrana peştilor va conduce la preţuri mai ridicate pentru alimentarea acestora.

Ea a adăugat că făina din carne de porc şi pasăre este curent utilizată în hrana animalelor de companie, iar aprobarea utilizării în hrana peştilor ar putea declanşa un conflict între procesatorii de hrană pentru animale de companie şi fermierii din industria piscicolă.

Cu toate acestea, Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară consideră că niciun risc economic sau pentru sănătatea publică nu poate fi asociat cu reintroducerea făinii animale în hrana peştilor. (foodprodactiondaily.com)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...