Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ce: dezvoltarea economiei bazata pe emisii scazute de carbon

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a prezentat, saptamana trecuta, viziunea sa pentru atingerea obiectivului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu 80-95% pana in 2050 intr-o comunicare intitulata „Foaie de parcurs pentru o economie cu emisii scazute de carbon in pana in 2050”.

Foaia de parcurs contine modalitati pragmatice prin care sectoarele cheie pot contribui atingerea acestui obiectiv. In acelasi timp, Comisia Europeana a prezentat un nou plan privind eficienta energetica, pentru a valorifica potentialul existent in intregul lant energetic, care permite sporirea economiilor de energie si atingerea obiectivului de a reduce consumul de energie cu 20% pana in 2020. Foaia de parcurs si planul privind eficienta energetica sunt primele elemente prin care strategia „Europa 2020” isi propune atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu 20%, cresterea utilizarii energiilor regenerabile cu 20% si reducerea cu 20% a consumului de energie prin imbunatatirea eficientei energetice.

In timp ce noul plan privind eficienta energetica propune noi masuri prin care se faciliteaza atingerea tintei de reducere cu 20% a consumului, foaia de parcurs arata ca investitii suplimentare in tehnologii pentru producerea eficienta a energiei curate pot conduce la reduceri mai mari ale emisiilor de gaze cu efect de sera pentru urmatoarele decenii. Aceste investitii vor aduce beneficii multiple in ce priveste stimularea cresterii economice „curate”, mentinerea si crearea de locuri de munca, reducerea dependentei Europei de importurile de energie, cresterea competitivitatii in domeniul tehnologiilor de ultima ora, reducerea poluarii aerului si a costurilor privind asistenta medicala asociate acesteia. O mare parte din aceasta investitie poate fi recuperata prin facturi mult mai scazute la importurile de gaze si petrol.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...