Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ce: dezvoltarea economiei bazata pe emisii scazute de carbon

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a prezentat, saptamana trecuta, viziunea sa pentru atingerea obiectivului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu 80-95% pana in 2050 intr-o comunicare intitulata „Foaie de parcurs pentru o economie cu emisii scazute de carbon in pana in 2050”.

Foaia de parcurs contine modalitati pragmatice prin care sectoarele cheie pot contribui atingerea acestui obiectiv. In acelasi timp, Comisia Europeana a prezentat un nou plan privind eficienta energetica, pentru a valorifica potentialul existent in intregul lant energetic, care permite sporirea economiilor de energie si atingerea obiectivului de a reduce consumul de energie cu 20% pana in 2020. Foaia de parcurs si planul privind eficienta energetica sunt primele elemente prin care strategia „Europa 2020” isi propune atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu 20%, cresterea utilizarii energiilor regenerabile cu 20% si reducerea cu 20% a consumului de energie prin imbunatatirea eficientei energetice.

In timp ce noul plan privind eficienta energetica propune noi masuri prin care se faciliteaza atingerea tintei de reducere cu 20% a consumului, foaia de parcurs arata ca investitii suplimentare in tehnologii pentru producerea eficienta a energiei curate pot conduce la reduceri mai mari ale emisiilor de gaze cu efect de sera pentru urmatoarele decenii. Aceste investitii vor aduce beneficii multiple in ce priveste stimularea cresterii economice „curate”, mentinerea si crearea de locuri de munca, reducerea dependentei Europei de importurile de energie, cresterea competitivitatii in domeniul tehnologiilor de ultima ora, reducerea poluarii aerului si a costurilor privind asistenta medicala asociate acesteia. O mare parte din aceasta investitie poate fi recuperata prin facturi mult mai scazute la importurile de gaze si petrol.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...