Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

CE nu mai vrea subvenții la exportul de carne de pasăre

Autor: Meat MIlkmiercuri, 6 noiembrie, 2013

Comisia Europeană (CE) și-a menținut, marți, decizia de a sista subvențiile pentru exportul de carne de pasăre, dar a propus pentru 22 noiembrie o întâlnire cu crescătorii din regiunea Bretania (nord-vestul Franței), care contestă această măsură, informează AFP.

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș, “își propune organizarea unei întâlniri la 22 noiembrie” cu avicultorii francezi, a anunțat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al comisarului, Roger Waite.

Acesta a respins însă eventualele speranțe într-o schimbare de poziție a Bruxellesului, subliniind că subvențiile agricole sub forma restituirilor la export “sunt un instrument de gestionare a piețelor (…) și în niciun caz un ajutor destinat să sprijine restructurarea unei companii individuale afectate de o problemă de competitivitate și de alegeri strategice ale conducătorilor ei, care au fost puși în temă de mult timp”.

Roger Waite a menționat, într-o conferință de presă susținută marți, că “sectorul avicol european are un potențial enorm de export și o bună competitivitate” și “funcționează bine fără restituiri”.

Suspendarea acestor ajutoare, decisă din 2010 și impusă progresiv, a determinat “la nivel european o creștere a exporturilor”, a mai spus el, apreciind totodată că ‘sectorul francez are un potențial de viitor’.

Responsabilul CE a făcut aceste remarci după ce, luni, ministrul francez al agriculturii, Stephane Le Foll, s-a angajat să pledeze la Bruxelles cauza avicultorilor bretoni, care cer reluarea ajutoarelor europene. Oficialul francez și-a luat acest angajament în contextul protestului organizat la Morlaix de salariați ai companiei Tilly-Sabco, care se confruntă cu dificultăți.

Conducerea Tilly-Sabco a indicat că, din cauza sistării subvențiilor europene, este nevoită să-și înceteze activitatea de export de carne de pasăre, în care sunt angajați 300 din cei 340 de salariați ai săi și care reprezintă 90% din cifra sa de afaceri. (Agerpres)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...