Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

CE plătește 75% din costul testelor ADN la produsele de carne

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 27 februarie, 2013

Comisia Europeană (CE) a mărit de la 50% la 75% cofinanţarea atât pentru testele ADN efectuate la produsele pe bază de carne de vită, cât şi la analizele pentru depistarea analgezicului fenilbutazonă în carnea de cal, a declarat ministrul român al agriculturii, Daniel Constantin, după Consiliul AGRIFISH al UE.

În discuţiile legate de comercializarea cărnii de cal drept de carne de vită s-a subliniat, în primul rând, faptul că alimentele din carne de cal nu reprezintă un pericol pentru sănătatea umană, a spus ministrul.

“În al doilea rând, s-au stabilit acţiunile următoare pe care Comisia Europeană (CE) le va întreprinde, pentru că există deja, la nivelul fiecărui stat membru, preocupări pentru întărirea controalelor; adică se fac controale la nivelul abatoarelor, la nivelul depozitelor, la nivelul unităţilor de desfacere, pentru a se stabili dacă ceea ce se comercializează este într-adevăr ceea ce scrie pe etichetă”, a precizat Constantin.

Acesta a adăugat că executivul comunitar a solicitat tuturor statelor membre să colaboreze strâns cu Europolul, ‘lucru la care s-a angajat şi România fără niciun fel de echivoc’.

Daniel Constantin a reamintit că testele ADN pentru carnea etichetată cu menţiunea vită şi pentru depistarea fenilbutazonei în carnea de cal vor începe de la 1 martie, menţionând că partea de cofinanţare a CE pentru acestea a crescut la 75 %, faţă de 50%, cât propusese iniţial executivul comunitar la reuniunea de urgenţă a miniştrilor agriculturii de la 13 februarie, la care au participat reprezentanţii a şapte state member. (Agerpres)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...