Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

CE propune cotele de pescuit în Marea Neagră pentru 2014

Autor: Meat MIlkvineri, 29 noiembrie, 2013

Comisia Europeană a prezentat propunerea sa privind cotele de pescuit în 2014 pentru stocurile de pește din Marea Neagră. Propunerea are în vedere doar două state membre UE, respectiv România și Bulgaria.

Potrivit unui comunicat de presă, CE propune reducerea cotei la calcan cu 15% (până la 74 de tone) și menținerea neschimbată a cotei la șprot (11.475 de tone). Cota la calcan se împarte egal între cele două state membre, în timp ce în cazul celei pentru șprot nivelele naționale sunt situate la 70 și 30% (din cota UE) pentru Bulgaria și, respectiv, România.

„Propunerea ia în considerare opinia exprimată de comitetul științific, tehnic și economic pentru domeniul pescuitului (STECF) din cadrul Comisiei Europene. Ea va fi discutată de miniștrii din statele membre la reuniunea din decembrie a Consiliului UE pentru Pescuit. În numele Uniunii Europene, Comisia promovează adoptarea de măsuri de gestionare pentru Marea Neagră în cadrul comitetului general pentru Mediterana privind pescuitul (GFCM). În acest an, au fost adoptate un set de măsuri tehnice referitoare la pescuitul de calcan, în timp ce GFCM testează, inclusiv în 2014, fezabilitatea stabilirii de planuri de gestiune în regiune”, precizează comunicatul citat de Agroinfo. (Mai multe, pe www.Agroinfo.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...