Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ce propune noi posibilitati de pescuit pentru anul 2013

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroazi.ro, Comisia Europeana si-a prezentat propunerea privind posibilitatile de pescuit in urmatorul an (2013) pentru stocurile de peste care sunt gestionate in comun cu parti terte, cum ar fi Norvegia sau organizatiile regionale de gestionare a pescuitului din intreaga lume.

Negocierile internationale pentru multe dintre stocurile vizate sunt inca in curs de desfasurare. Prin urmare, propunerea include relativ putine cifre in acest stadiu. Ea va fi completata dupa finalizarea negocierilor cu partile terte si organizatiile respective.

Comisarul pentru afaceri maritime si pescuit, Maria Damanaki, a declarat pe 19 noiembrie: Propunerea de astazi se refera la acele stocuri care sunt gestionate in comun de catre UE cu alte tari si in cadrul organizatiilor regionale de gestionare a pescuitului.Pentru mai multe stocuri, Comisia este in curs de a negocia in numele statelor membre ale UE.

In cadrul acestor negocieri, Comisia va face tot posibilul pentru a obtine cele mai bune rezultate pentru pescarii nostri, respectand, in acelasi timp, avizele stiintifice.Sper ca partenerii nostri si comunitatea internationala isi vor manifesta, in egala masura, angajamentul pentru un pescuit sustenabil.

Propunerea din 19 noiembrie, precum si o propunere anterioara din data de 23 octombrie 2012 referitoare la stocurile de peste din Atlantic si din Marea Nordului (IP/12/1148), vor fi discutate in cadrul reuniunii Consiliului pentru pescuit care se desfasoara la Bruxelles in luna decembrie.

Comisia Europeana negociaza spre sfarsitul fiecarui an stocurile de peste exploatate in comun cu tari terte ((Norvegia, Insulele Feroe, Groenlanda, Islanda, Rusia) cantitatile de peste care pot fi capturate in anul urmator, pe baza avizelor stiintifice disponibile.

Pentru stocurile din apele internationale si pentru speciile de pesti mari migratori, precum tonul, Comisia Europeana negociaza posibilitatile de pescuit in cadrul organizatiilor regionale de gestionare a pescuitului. Dupa incheierea negocierilor, posibilitatile de pescuit trebuie transpuse in legislatia UE.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...