Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ce propune suspendarea temporara a clonarii de animale destinate hranei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a anuntat ca va propune o suspendare temporara a clonarii animalelor in scopul productiei alimentare in UE, se arata intr-un comunicat al institutiei europene. De asemenea, Comisia intentioneaza sa suspende temporar utilizarea animalelor de ferma clonate si comercializarea alimentelor provenite de la animale clonate. Toate masurile temporare vor fi revizuite dupa cinci ani. De asemenea, se preconizeaza stabilirea unui sistem de trasabilitate pentru importurile de materiale de reproducere pentru animale clonate, de exemplu material seminal si embrioni de clone. Sistemul le va permite fermierilor si industriei sa creeze o baza de date cu animalele care provin din aceste materiale de reproducere.

Propunerea nu va determina suspendarea clonarii pentru alte utilizari decat cele alimentare, cum ar fi cercetarea, conservarea speciilor pe cale de disparitie sau utilizarea animalelor pentru fabricarea de produse farmaceutice. In concluzie, John Dalli si-a exprimat speranta ca in urma adoptarii acestui raport, Consiliul, Parlamentul si Comisia vor avansa in ceea ce priveste propunerea privind alimentele noi, care reprezinta o contributie importanta in ceea ce priveste protectia consumatorilor si inovare.

Comisia considera ca o serie de masuri bine alese, insotite de o clauza de revizuire dupa cinci ani, reprezinta cea mai buna modalitate de a aborda acest subiect. Aceste masuri ar raspunde in mod satisfacator preocuparilor in ceea ce priveste bunastarea animalelor, fara a introduce restrictii inutile si nejustificabile.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...