Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ce propune suspendarea temporara a clonarii de animale destinate hranei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a anuntat ca va propune o suspendare temporara a clonarii animalelor in scopul productiei alimentare in UE, se arata intr-un comunicat al institutiei europene. De asemenea, Comisia intentioneaza sa suspende temporar utilizarea animalelor de ferma clonate si comercializarea alimentelor provenite de la animale clonate. Toate masurile temporare vor fi revizuite dupa cinci ani. De asemenea, se preconizeaza stabilirea unui sistem de trasabilitate pentru importurile de materiale de reproducere pentru animale clonate, de exemplu material seminal si embrioni de clone. Sistemul le va permite fermierilor si industriei sa creeze o baza de date cu animalele care provin din aceste materiale de reproducere.

Propunerea nu va determina suspendarea clonarii pentru alte utilizari decat cele alimentare, cum ar fi cercetarea, conservarea speciilor pe cale de disparitie sau utilizarea animalelor pentru fabricarea de produse farmaceutice. In concluzie, John Dalli si-a exprimat speranta ca in urma adoptarii acestui raport, Consiliul, Parlamentul si Comisia vor avansa in ceea ce priveste propunerea privind alimentele noi, care reprezinta o contributie importanta in ceea ce priveste protectia consumatorilor si inovare.

Comisia considera ca o serie de masuri bine alese, insotite de o clauza de revizuire dupa cinci ani, reprezinta cea mai buna modalitate de a aborda acest subiect. Aceste masuri ar raspunde in mod satisfacator preocuparilor in ceea ce priveste bunastarea animalelor, fara a introduce restrictii inutile si nejustificabile.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...