Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ce propune suspendarea temporara a clonarii de animale destinate hranei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a anuntat ca va propune o suspendare temporara a clonarii animalelor in scopul productiei alimentare in UE, se arata intr-un comunicat al institutiei europene. De asemenea, Comisia intentioneaza sa suspende temporar utilizarea animalelor de ferma clonate si comercializarea alimentelor provenite de la animale clonate. Toate masurile temporare vor fi revizuite dupa cinci ani. De asemenea, se preconizeaza stabilirea unui sistem de trasabilitate pentru importurile de materiale de reproducere pentru animale clonate, de exemplu material seminal si embrioni de clone. Sistemul le va permite fermierilor si industriei sa creeze o baza de date cu animalele care provin din aceste materiale de reproducere.

Propunerea nu va determina suspendarea clonarii pentru alte utilizari decat cele alimentare, cum ar fi cercetarea, conservarea speciilor pe cale de disparitie sau utilizarea animalelor pentru fabricarea de produse farmaceutice. In concluzie, John Dalli si-a exprimat speranta ca in urma adoptarii acestui raport, Consiliul, Parlamentul si Comisia vor avansa in ceea ce priveste propunerea privind alimentele noi, care reprezinta o contributie importanta in ceea ce priveste protectia consumatorilor si inovare.

Comisia considera ca o serie de masuri bine alese, insotite de o clauza de revizuire dupa cinci ani, reprezinta cea mai buna modalitate de a aborda acest subiect. Aceste masuri ar raspunde in mod satisfacator preocuparilor in ceea ce priveste bunastarea animalelor, fara a introduce restrictii inutile si nejustificabile.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...