Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

CE sancţionează ţările care nu respectă bunăstarea suinelor

Autor: Ilie Stoianmarți, 26 februarie, 2013

Comisia Europeană ia măsuri împotriva ţărilor care nu se conformează cu regulamentele în vigoare privind bunăstarea animalelor, care interzic utilizarea bateriilor în creşterea păsărilor şi a boxelor de gestaţie în cazul porcinelor.

Printre ţările care nu se conformează acestor reguli se numără Belgia, Cipru, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Polonia şi Portugalia cărpra CE le-a trimis o notificare formală  în care li se interzic parţial utilizarea boxelor de gestaţie la fermele de porci şi le cere să acţioneze pentru aplicarea întocmai a directivei referitoare la această practică.

Decizia interzicerii parţiale a boxelor de gestaţie pe teritoriul Uniunii Europene a fost luată în anul 2001, ţările membre avînd la dispoziţie 12 ani, pentru a se conforma. Unele ţări n-au reuşit acest lucru nici pînă în momentul de faţă. În judeţul nostru, fermierii s-au conformat noilor reguli, ca de altfel în toată ţara.  Statele care nu s-au aliniat pînă acum la prevederile directivei în cauză au la dispoziţie două luni, pentru a răspunde în mod satisfăcător la notificarea Consiliului. Dacă nici în acest termen nu se vor lua măsurile necesare, problema va fi transferată către Curtea Europeană de Justiţie. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...