Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cea mai mare herghelie privată din Europa se află în România

Autor: Meat MIlkvineri, 18 octombrie, 2013

Cea mai mare herghelie privată din Europa se află în România, la Săcuieni-Bohor, acolo unde bihoreanul Petru Fitero a înfiinţat şi omologat o nouă rasă de cai grei numită „Linia Fitero”, pe care îi creşte în cea mai mare herghelie privată de acest gen din Europa, informează Agerpres.

Caii Fitero de tracțiune şi de muncă, frumoşi şi atât de blânzi încât pot fi călăriţi şi de un copil, au o personalitate plăcută, care impune respect şi admiraţie în acelaşi timp, spun cumpărătorii. „Caii mei au o voință de fier, sunt inteligenţi, harnici şi răbdători, aşa cum este şi poporul român,” a declarat proprietarul hergheliei, Petru Fitero.

Pe o suprafață de aproape 250 de hectare, la marginea oraţului Săcueni, cei 250 de cai sunt, majoritatea, din linia Fitero, cai cu origine, pedigree (acte), clasificaţi şi omologaţi de Autoritatea Hipică Națională. Au trecut nouă ani de la omologare, dovadă fiind mânjii din anul în curs care au ajuns să poarte, obligatoriu, nume care încep cu litera I. Născuţi şi crescuţi în herghelia pasionatului crescător, caii sunt destinați pentru vânzare, dar afacerea nu este foarte rentabilă, spune proprietarul, deoarece nu mai există interes pentru caii de tracţiune şi de muncă, chiar dacă sunt de cea mai bună calitate. (Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...