Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cec bank da credite de 16 mil. lei pentru fermierul

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

CEC Bank a inceput sa acorde credite in valoare de 16 milioane lei (aproximativ 4 milioane euro) pentru agricultorii care au depus cereri in cadrul programului Fermierul pentru cofinantarea investitiilor in agricultura.

Fondurile sunt asigurate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si au o dobanda anuala fixa de 4,95% pe an pe intreaga perioada de creditare. Creditele pot fi rambursate in cel mult 10 ani. Pot lua credite producatorii agricoli individuali inregistrati la Registrul Exploatatiilor Agricole, asociatiile agricole familiale, societatile agricole private sau persoanele fizice autorizate.

In ceea ce priveste cererile pe care agricultorii le pot formula pentru a beneficia de plata unica la hectar, acestea trebuie depuse in perioada 2 martie-15 mai fara penalizari, si in intervalul 15 mai-9 iunie, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere, a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...