Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

CEFF România a lansat sistemul de certificare a alimentelor fără aditivi periculosi

Autor: Meat MIlkvineri, 14 februarie, 2014

Sistemul de certificare a alimentelor fără aditivi cu potențial periculos sau controversați a fost lansat miercuri în România, în contextul în care studiile au arătat nevoia tot mai mare a consumatorilor de informații clare și transparente cu privire la adaosurile de aditivi, informează Agerpres.

CEFF România a lansat marca CEFF Certified E-Friendly Food, care este înregistrată la nivelul Uniunii Europene și atestă că produsele alimentare inscripționate cu acest logo nu conțin conservanți, îndulcitori, coloranți artificiali sau glutamați cu potențial periculos sau controversați, potrivit studiilor experților.

Marca Certified E-Friendly Food vine în ajutorul consumatorilor care au dificultăți în interpretarea listelor de ingrediente și mai ales în a recunoaște conținutul de aditivi alimentari în produsele de la raft sau a celor care petrec prea mult timp la raft pentru identificarea conținutului de aditivi.

Ștampila CEFF de pe ambalajul produselor certifică faptul că nu conțin niciun aditiv dintr-o listă de 70 de substanțe grupate în conservanți, coloranți artificiali, îndulcitori și glutamați care fac obiectul unor controverse la nivelul experților, deși sunt acceptați de Uniunea Europeană.

Pentru a obține certificarea CEFF producătorii trec printr-un flux strict de evaluare ce include verificarea ingredientelor listate și conținutului de aditivi, documentele de conformitate, fișe tehnologice și altele. Testările sunt coordonate și supervizate cu sprijinul Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Bio-Resurse Alimentare.
Lista de aditivi alimentari permiși și aprobați de UE ajunge la aproximativ 300, făcând evaluarea volumului și tipurilor de aditivi alimentari de către consumator cu atât mai dificilă. Aceștia pot fi însă verificați pe website-ul ceff.info, fiecare având marcajul ca fiind acceptat sau neacceptat de acest sistem de certificare.
În prezent CEFF este mai prezentă în Cehia, Slovacia și Polonia.

Un sondaj realizat de CEFF anul acesta în România arată că aproximativ 80% dintre români citesc cu atenție eticheta produselor alimentare și conținutul de E-uri. Procentul crește chiar la 84% în cazul părinților cu copii minori, însă pentru nouă din zece respondenți lista este greu de înțeles (mai multe pe www.agerpres.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...