Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cehia și-a certificat Șunca de Praga drept produs STG

Autor: meatmilkmiercuri, 28 martie, 2018

(Comunicat) Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare a „Pražská šunka” în Registrul specializărilor tradiționale garantate (GTS-STG).

 

„Pražská šunka” (Sunca Praga) este o șuncă făcută din părți de picioare de porc, fierte și afumate. Încă de la început, fabricarea produsului s-a bazat pe selecția materiilor prime și pe metoda de sărare.

 

Denumirea „Pražská šunka” a fost folosită încă din anii 1860 pentru a desemna unul dintre cele mai renumite produse ale Republicii Cehe și, în special, Praga. Eticheta „Specialitate tradițională garantată” pune accentul pe tradiție și nu pe origine și se referă la produse a căror compoziție sau mijloace de producție au un caracter tradițional.

 

Acesta este al cincilea produs ceh care urmează să fie înregistrat ca specialitate tradițională garantată. Acest nou nume se va alătura mai mult de 1425 de produse deja protejate a căror listă este disponibilă în baza de date DOOR. Pentru mai multe informații, consultați și paginile de politici privind calitatea.

(Comunicatul original poate fi vizualizat aici: http://europa.eu/rapid/press-release_MEX-18-2641_en.htm)

Europa are nevoie de solidaritate pentru interesul fermierilor
Autor: meatmilk  /   luni, 10 septembrie 2018

(Comunicat MADR) Mai mult de 1800 reprezentanți ai instituțiilor de cercetare și învățământ, autorități publice, organizații ale societății civile, miniștri și parlamentari din 42 de țări au fost prezenți la cel de al 28-lea Forum Economic organizat de Institutul pentru Studii Estice la Krynica în Republica...

London School of Economix: După Brexit, lactatele vor fi un lux pentru englezi
Autor: Nora Marin  /   joi, 6 septembrie 2018

Produsele lactate de zi cu zi, cum ar fi untul, iaurtul și brânza, ar putea deveni articole de lux în Marea Britanie după Brexit, creșterile de prețuri fiind cauzate și de cea mai mică întârziere în călătoria de la fermă la masă, arată un raport al London School of Economics, citat de The Guardian.   Cercetarea LSE,...