Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cehia și-a certificat Șunca de Praga drept produs STG

Autor: meatmilkmiercuri, 28 martie, 2018

(Comunicat) Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare a „Pražská šunka” în Registrul specializărilor tradiționale garantate (GTS-STG).

 

„Pražská šunka” (Sunca Praga) este o șuncă făcută din părți de picioare de porc, fierte și afumate. Încă de la început, fabricarea produsului s-a bazat pe selecția materiilor prime și pe metoda de sărare.

 

Denumirea „Pražská šunka” a fost folosită încă din anii 1860 pentru a desemna unul dintre cele mai renumite produse ale Republicii Cehe și, în special, Praga. Eticheta „Specialitate tradițională garantată” pune accentul pe tradiție și nu pe origine și se referă la produse a căror compoziție sau mijloace de producție au un caracter tradițional.

 

Acesta este al cincilea produs ceh care urmează să fie înregistrat ca specialitate tradițională garantată. Acest nou nume se va alătura mai mult de 1425 de produse deja protejate a căror listă este disponibilă în baza de date DOOR. Pentru mai multe informații, consultați și paginile de politici privind calitatea.

(Comunicatul original poate fi vizualizat aici: http://europa.eu/rapid/press-release_MEX-18-2641_en.htm)

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...

UE va încheia un acord împotriva pescuitului nereglementat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) În curând, UE va deveni parte la un acord internațional de prevenire a pescuitului nereglementat în marea liberă din zona centrală a Oceanului Arctic.   În acest sens, Consiliul a adoptat o decizie privind încheierea acestui acord, care a fost semnat la 3 octombrie 2018 de cele cinci state de coastă de la...