Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cehia și-a certificat Șunca de Praga drept produs STG

Autor: meatmilkmiercuri, 28 martie, 2018

(Comunicat) Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare a „Pražská šunka” în Registrul specializărilor tradiționale garantate (GTS-STG).

 

„Pražská šunka” (Sunca Praga) este o șuncă făcută din părți de picioare de porc, fierte și afumate. Încă de la început, fabricarea produsului s-a bazat pe selecția materiilor prime și pe metoda de sărare.

 

Denumirea „Pražská šunka” a fost folosită încă din anii 1860 pentru a desemna unul dintre cele mai renumite produse ale Republicii Cehe și, în special, Praga. Eticheta „Specialitate tradițională garantată” pune accentul pe tradiție și nu pe origine și se referă la produse a căror compoziție sau mijloace de producție au un caracter tradițional.

 

Acesta este al cincilea produs ceh care urmează să fie înregistrat ca specialitate tradițională garantată. Acest nou nume se va alătura mai mult de 1425 de produse deja protejate a căror listă este disponibilă în baza de date DOOR. Pentru mai multe informații, consultați și paginile de politici privind calitatea.

(Comunicatul original poate fi vizualizat aici: http://europa.eu/rapid/press-release_MEX-18-2641_en.htm)

Tendințe la IFFA 2019: „Dacă nu te miști, vremurile trec peste tine”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

(Comunicat) Comerțul măcelarului, dacă este de succes, trebuie să reprezinte, atât tradiția, cât și evoluțiile contemporane. Cea mai bună rețetă este un amestec de experiență clară, în produsele din carne și mezeluri, fundal tehnologic și idei noi, avândo viziune pentru viitor și optimizând ceea ce există deja; aceasta este...

Planurile de expansiune ale producției de porci ale rușilor de la Miratorg
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Potrivit PigProgress, compania rusă Miratorg a lansat un proiect ambițios de construire de noi ferme de porci, o uriașă fabrică de furaje, precum și un abator modern. Toate au fost concepute pentru a extinde capacitățile de producție în Diviziunea de carne de porc, la 1 milion de tone pe an, până în 2023.   Lucrările de...