Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Cehia și-a certificat Șunca de Praga drept produs STG

Autor: meatmilkmiercuri, 28 martie, 2018

(Comunicat) Comisia Europeană a aprobat cererea de înregistrare a „Pražská šunka” în Registrul specializărilor tradiționale garantate (GTS-STG).

 

„Pražská šunka” (Sunca Praga) este o șuncă făcută din părți de picioare de porc, fierte și afumate. Încă de la început, fabricarea produsului s-a bazat pe selecția materiilor prime și pe metoda de sărare.

 

Denumirea „Pražská šunka” a fost folosită încă din anii 1860 pentru a desemna unul dintre cele mai renumite produse ale Republicii Cehe și, în special, Praga. Eticheta „Specialitate tradițională garantată” pune accentul pe tradiție și nu pe origine și se referă la produse a căror compoziție sau mijloace de producție au un caracter tradițional.

 

Acesta este al cincilea produs ceh care urmează să fie înregistrat ca specialitate tradițională garantată. Acest nou nume se va alătura mai mult de 1425 de produse deja protejate a căror listă este disponibilă în baza de date DOOR. Pentru mai multe informații, consultați și paginile de politici privind calitatea.

(Comunicatul original poate fi vizualizat aici: http://europa.eu/rapid/press-release_MEX-18-2641_en.htm)

Un an până la Brexit. Care sunt perspectivele pentru sectorul cărnii?
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 aprilie 2018

La 29 martie a început numărătoarea inversă a celor 365 de zile, până la plecarea Regatului Unit din Uniunea Europeană și se pare că timpul este, într-adevăr, esențial pentru sectorul cărnii.   Marcând începutul ultimului an în Piața Comună, premierul britanic Theresa May a promis că Marea Britanie va deveni...

Ucraina pregătește restricții pentru abatorizarea cărnii
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 28 martie 2018

Comisia parlamentară pentru agricultură din Ucraina a susținut un proiect de lege care interzice fermierilor să vândă carne obținută în afara abatoarelor certificate. Măsura a fost propusă pentru a îmbunătăți situația veterinară din țară, dar ar putea, de asemenea, să provoace o grevă majoră din partea fermierilor...