Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cel mai scump caviar costă 34.500 de dolari kilogramul

Autor: Meat MIlkjoi, 7 aprilie, 2016

(Agerpres) Cel mai scump caviar, considerat și cel mai scump dintre alimentele din lume, se numește „Almas”, potrivit www.guinnessworldrecords.com, și provine de la un pește iranian numit Beluga. „Almas” este produs din ouă ce provin de la un nisetru albinos, o specie rară cu vârsta cuprinsă între 60-100 de ani, care înoată în sudul Mării Caspice, unde se pare că ar exista mai puțină poluare.

 

Caviarul „Almas” are o culoare alb-gălbuie, uneori culoarea chihlimbarului, alteori o culoare mai deschisă, asemănătoare culorii diamantelor. Cu cât culoarea este mai deschisă, cu atât peștele de la care s-au extras ouăle este mai bătrân, iar gustul caviarului este mai elegant și mai deosebit.

Caviarul „Almas” este foarte rar și scump și este ambalat în cutii de aur de 24 K, iar „aurul său negru” are prețul pe 1 kg de aproximativ 34.500 de dolari. Prețul variază în funcție de calitatea caviarului, vârsta peștilor care au depus ouăle etc.

 

În mod tradițional, nu se folosesc tacâmuri pentru consumul caviarului, acesta fiind servit direct cu mâna, fiind cuprins între degetul arătător și degetul mare. Ouăle sunt încet rostogolite în toată cavitatea bucală și sparte, apoi, pentru a savura aroma.

A fost încheiat Tratatul de Liber-schimb UE-Japonia
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Uniunea Europeană și Japonia au încheiat Acordul de Liber-schimb. Acordul de parteneriat economic (APE) între UE și Japonia a intrat în vigoare la 1 februarie 2019. Întreprinderile și consumatorii din întreaga Europă și din Japonia pot profita acum de cea mai mare zonă de comerț deschis din lume. În România, 271 de...

Interpack Dusseldorf își extinde operațiunile în Africa
Autor: meatmilk  /   vineri, 14 decembrie 2018

(Comunicat) Interpack-Messe Düsseldorf se extinde în regiunea Orientul Mijlociu (MEA), sub denumirea de "PACprocess MEA", care va avea loc anual la Centrul Internațional de Expoziții din Cairo, începând din decembrie 2019.   Târgul de comerț poate conta pe sprijinul larg numeroși parteneri de afaceri și organizații...