Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cel mai scump caviar costă 34.500 de dolari kilogramul

Autor: Meat MIlkjoi, 7 aprilie, 2016

(Agerpres) Cel mai scump caviar, considerat și cel mai scump dintre alimentele din lume, se numește „Almas”, potrivit www.guinnessworldrecords.com, și provine de la un pește iranian numit Beluga. „Almas” este produs din ouă ce provin de la un nisetru albinos, o specie rară cu vârsta cuprinsă între 60-100 de ani, care înoată în sudul Mării Caspice, unde se pare că ar exista mai puțină poluare.

 

Caviarul „Almas” are o culoare alb-gălbuie, uneori culoarea chihlimbarului, alteori o culoare mai deschisă, asemănătoare culorii diamantelor. Cu cât culoarea este mai deschisă, cu atât peștele de la care s-au extras ouăle este mai bătrân, iar gustul caviarului este mai elegant și mai deosebit.

Caviarul „Almas” este foarte rar și scump și este ambalat în cutii de aur de 24 K, iar „aurul său negru” are prețul pe 1 kg de aproximativ 34.500 de dolari. Prețul variază în funcție de calitatea caviarului, vârsta peștilor care au depus ouăle etc.

 

În mod tradițional, nu se folosesc tacâmuri pentru consumul caviarului, acesta fiind servit direct cu mâna, fiind cuprins între degetul arătător și degetul mare. Ouăle sunt încet rostogolite în toată cavitatea bucală și sparte, apoi, pentru a savura aroma.

Rusia va construi un complex de creștere a porcilor la granița cu China și Coreea de Nord
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

Grupul de Companii Rusagro, unul dintre cei mai mari producători de carne și agricultori din Rusia, va construi un uriaș centru de producție a cărnii de porc și de pasăre, la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord, în vederea măririi exporturilor în Orientul Îndepărtat, informează Global Meat News.   Potrivit Rusagro,...

Ungurii investesc în producția de lapte din Kazahstan
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 8 ianuarie 2018

Fondul de capital privat din Kazahstan-Ungaria (CCL Kazakhstan ”Silk Road”) a anunțat finanțarea unei ferme de lapte din regiunea Akmola din Kazahstan (ferma de lapte Aina LLP), pentru suma de 10,4 milioane de dolari, prin achiziționarea pachetului majoritar.   Fondul a fost înființat de către KazAgro Holding National Holding...