Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Celuloza, acceptată în ambalarea MAP

Autor: Meat MIlkjoi, 28 februarie, 2013

Conform Dairy Reporter, un proiect european țintește să producă materiale pe bază de celuloză pentru a fi folosite în ambalarea în atmosferă modificată (MAP) ca înlocuitor al tradiționalelor susbstanțe pe bază de uleiuri.

Proiectul ADCELLPACK, care se desfășoară până la sfârșitul lui octombrie 2014 va dezvolta un material de ambalaj termoplastic din fibre de lemn pentru tăvile folosite în mod special în ambalajele brânzei tăiate.

Structura obișnuitelor ambalaje MAP sunt bazate pe materiale din surse neregenerabile care sunt dificil de reciclat, spun reprezentanții proiectului.

Obiectivul principal este să producem o soluție complet sustenabilă care va menține prospețimea produsului și asigură siguranța la contactul cu produsul alimentar.

Reprezentanții proiectului au mai adăugat că acest nou ambalaj poate fi folosit și pentru alte produse, dar s-a ales ca target brânza datorită consumului ridicat de piață.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...