Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Centenarul Marii Uniri: Mesajul ANPC

Autor: meatmilkluni, 3 decembrie, 2018

Sunt onorat să urez atât în numele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, pe care o conduc, cât și în numele meu personal, LA MULȚI ANI tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale a României.

 

Cu atât mai mult este încărcat de semnificații acest moment, cu cât, iată, aniversăm 100 de ani de Românie modernă, ocazie cu care, e bine să privim în urmă, la secolul de istorie învolburată a țării noastre și chiar a lumii, să analizăm ce am reușit să ducem la bun sfârșit, până acum, și cum ar trebui să arate mai departe drumul țării noastre pentru a ne continua modernizarea.

 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-a transformat foarte mult în ultimul timp. A devenit o instituție complexă, care are în grijă multe domenii cum ar fi cele de insolvență a persoanelor fizice, soluționarea pe cale amiabilă a litigiilor, reglementarea pe piață a metalelor prețioase, în afara obiectivului cunoscut de toți pe care îl reprezintă controlul și supravegherea pieței din România.

 

În egală măsură, îmi face plăcere să subliniez caracterul european al instituției pe care o conduc, prin prezența Centrului European al Consumatorilor, în cadrul ANPC, departament prezent în toate țările membre ale Uniunii Europene, precum și participarea noastră activă la toate deciziile importante care se iau, la nivelul UE, în domeniul nostru de activitate.

 

Protecția consumatorilor joacă un rol foarte important în economie și în societate. Și nu doar la noi, în Uniunea Europeană, ci și pe plan mondial. De altfel, un oficial american în domeniu este cel care a exprimat, la un moment dat, un adevăr de necontestat: „Atunci când consumatorul este puternic, și economia este puternică!”. Altfel spus, protecția consumatorului susține creșterea economică și progresul societății, și în nici un caz nu reprezintă o piedică în calea lor.

 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor asigură, așadar, toţi consumatorii că avem în permanenţă în vedere creşterea calităţii serviciului public, apărarea intereselor legitime ale acestora, asigurând exercitarea funcţiei cu fermitate, profesionalism, imparţialitate, independență, corectitudine şi transparenṭă.

 

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Marius Pîrvu

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației pentru Promovarea Alimentului Românesc
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Acum, când, peste numai câteva zile, România va sărbători Ziua Națională și Centenarul Marii Uniri, Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc poate anunța cu mândrie atingera numarului de 100 de membri și o cifra de afaceri consolidata a membrilor de peste 2 miliarde de euro, in crestere cu 17% .   Tocmai de aceea,...

Centenarul Marii Uniri: Mesajul Asociației Române a Cărnii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Intr-un moment aniversar ca acela pe care il vom sarbatori peste cateva zile, cand vom aseza cununa celor  100 de ani peste ziua de 1 decembrie, Asociatia Romana a Carnii isi exprima convingerea ca viitorul industriei alimentare din Romania rezida in explorarea minutioasa a traditiilor si spiritului romanesc, adaptate provocarilor secolului...