Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Centenarul Marii Uniri: Mesajul APCPR

Autor: meatmilkmiercuri, 28 noiembrie, 2018

La ceasul Aniversarii Anuale si Centenare a Romaniei, membrii Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc isi exprima convingerea ca provocarile actuale cu care se confrunta, in contextul epidemiei de Pesta Porcina Africana, vor conduce la o resetare si profesionalizare a acestui domeniu in anii care vor urma.

 

Chiar daca o parte dintre fermele asociatiei noastre au fost afectate dramatic de aceasta boala, planurile de viitor, privind reinceperea productiei, deja exista si incep sa prinda contur.

 

Dar, pentru concretizarea acestora, va fi nevoie ca legislatia existenta sa fie imbunatatita, implementata si respectata, atat de catre producatorii de carne de porc cat, mai ales, de catre autoritati.

 

Aceasta incercare prin care trecem nu va reusi sa opreasca fermierii in continuarea investitiilor si a productiei pentru ca am receptionat mesajul clar al consumatorilor care isi doresc si prefera carnea de porc din fermele romanesti. Pentru ca, nu-i asa „cea mai gustoasa carne de pasare, ramane la romani, cea de porc!”  La Mulți Ani, România, La Mulți Ani, români! (Ioan Ladoși-Președinte APCPR)

INSSE: Sacrificările şi producţia de carne în aprilie 2019 (Infografic)
Autor: meatmilk  /   luni, 10 iunie 2019

(Comunicat) În luna aprilie 2019 faţă de luna martie 2019, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la toate speciile de animale şi la păsări.   În comparaţie cu luna aprilie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la ovine, caprine şi la păsări şi au scăzut la bovine; la...

PIC a încheiat un parteneriat strategic cu Beijing Capital Agribusiness
Autor: meatmilk  /   luni, 3 iunie 2019

(Comunicat) PIC, parte a grupului Genus Plc, anunță încheierea unui parteneriat strategic fără precedent în China, cea mai mare piață a cărnii de porc din lume.   Parteneriatul cu Beijing Capital Agribusiness Co Ltd ("BCA"), a fost semnat cu scopul de a cerceta, dezvolta, înregistra și comercializa în China suine de elită...