Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Centenarul Marii Uniri: Mesajul APCPR

Autor: meatmilkmiercuri, 28 noiembrie, 2018

La ceasul Aniversarii Anuale si Centenare a Romaniei, membrii Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc isi exprima convingerea ca provocarile actuale cu care se confrunta, in contextul epidemiei de Pesta Porcina Africana, vor conduce la o resetare si profesionalizare a acestui domeniu in anii care vor urma.

 

Chiar daca o parte dintre fermele asociatiei noastre au fost afectate dramatic de aceasta boala, planurile de viitor, privind reinceperea productiei, deja exista si incep sa prinda contur.

 

Dar, pentru concretizarea acestora, va fi nevoie ca legislatia existenta sa fie imbunatatita, implementata si respectata, atat de catre producatorii de carne de porc cat, mai ales, de catre autoritati.

 

Aceasta incercare prin care trecem nu va reusi sa opreasca fermierii in continuarea investitiilor si a productiei pentru ca am receptionat mesajul clar al consumatorilor care isi doresc si prefera carnea de porc din fermele romanesti. Pentru ca, nu-i asa „cea mai gustoasa carne de pasare, ramane la romani, cea de porc!”  La Mulți Ani, România, La Mulți Ani, români! (Ioan Ladoși-Președinte APCPR)

Sprijin acordat crescătorilor de suine
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie.    Comisia Europeană a emis Decizia 6928 din 25.10.2018 de autorizare a schemei de ajutoare instituită de Legea...

Susținerea longevității scroafelor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 28 ianuarie 2019

Scorul optim de stare a corpului, la sfârșitul perioadei de lactație, influențează pozitiv longevitatea scroafelor. Utilizarea probioticelor alimentare a dovedit că este perfect posibilă reducerea pierderilor în greutate, în timpul perioadei de lactație, având ca rezultat îmbunătățirea fertilității scroafelor. În plus,...