Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Centenarul Marii Uniri: Mesajul FCBR

Autor: meatmilkmiercuri, 28 noiembrie, 2018

Privind retrospectiv, acum, la ceas aniversar, pot spune că, în cei 28 de ani care au trecut de la schimbarea regimului în România, zootehnia și, în special, sectorul bovinelor pentru lapte, s-a dezvoltat spectaculos.

 

Chiar dacă efectivele de vaci cu lapte au scăzut, producția de lapte a crescut, iar acesta este cel mai mare câștig. Fermierii români au învățat să facă performanță, să facă ferme eficiente din punct de vedere economic, ferme concurențiale care se pot compara, oricând, cu oricare fermă din Uniunea Europeană și nu numai, prin investiții în tehnologie, în genetică.

 

Iar, acum, de Centenar, mă gândesc ca sărbătoarea viitoarei sute de ani să găsească zootehnia românească în fruntea producției. Le urez tuturor fermierilor și tuturor românilor, La Mulți Ani! La Mulți Ani, România! (Claudiu Frânc-Președinte FCBR)

Sprijin acordat crescătorilor de suine
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie.    Comisia Europeană a emis Decizia 6928 din 25.10.2018 de autorizare a schemei de ajutoare instituită de Legea...

Susținerea longevității scroafelor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 28 ianuarie 2019

Scorul optim de stare a corpului, la sfârșitul perioadei de lactație, influențează pozitiv longevitatea scroafelor. Utilizarea probioticelor alimentare a dovedit că este perfect posibilă reducerea pierderilor în greutate, în timpul perioadei de lactație, având ca rezultat îmbunătățirea fertilității scroafelor. În plus,...