Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Centenarul Marii Uniri: Mesajul FCBR

Autor: meatmilkmiercuri, 28 noiembrie, 2018

Privind retrospectiv, acum, la ceas aniversar, pot spune că, în cei 28 de ani care au trecut de la schimbarea regimului în România, zootehnia și, în special, sectorul bovinelor pentru lapte, s-a dezvoltat spectaculos.

 

Chiar dacă efectivele de vaci cu lapte au scăzut, producția de lapte a crescut, iar acesta este cel mai mare câștig. Fermierii români au învățat să facă performanță, să facă ferme eficiente din punct de vedere economic, ferme concurențiale care se pot compara, oricând, cu oricare fermă din Uniunea Europeană și nu numai, prin investiții în tehnologie, în genetică.

 

Iar, acum, de Centenar, mă gândesc ca sărbătoarea viitoarei sute de ani să găsească zootehnia românească în fruntea producției. Le urez tuturor fermierilor și tuturor românilor, La Mulți Ani! La Mulți Ani, România! (Claudiu Frânc-Președinte FCBR)

Întâlnire de lucru cu asociațiile crescătorilor de ovine
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 martie 2019

(Comunicat) La sediul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au fost invitate asociațiile crescătorilor care dețin registrele genealogice ale raselor de ovine. Ministrul Petre DAEA si secretarul de stat Daniel Dumitru BOTĂNOIU au analizat problemele fermierilor, principala temă a discuțiilor fiind cea legată de acordarea...

Ameliorarea transportului animalelor în UE
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 20 februarie 2019

Parlamentul European a solicitat UE și statelor sale membre să aplice mai bine normele existente privind protecția animalelor transportate și să sancționeze toți infractorii.   Într-o rezoluție, adoptată cu 411 de voturi pentru, 43 împotrivă și 110 abțineri, deputații europeni au reînnoit cererea de aplicare puternică...