Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cercetare: la galati s-a inaugurat o statie pilot pentru produse din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Monitorul de Galati, conducerea Facultatii de ªtiinta si Ingineria Alimentelor Galati a decis ieri sa redeschida oficial statia pilot de carne si produse din carne si statia pilot de lapte si produse lactate din cadrul institutiei de invatamant.

Cele doua obiective au fost realizate prin proiectul Reabilitarea, modernizarea, retehnologizarea si reechiparea infrastructurii educationale universitare in vederea crearii la Galati a unui pol de educatie si de cercetare tehnologica in domeniul stiintei si ingineriei alimentelor.

Noi ii invatam pe studentii nostri tehnologia clasica, tehnologia normala de prelucrare a produselor din carne si putem vorbi si de traditie. Primul lucru pe care trebuie sa il invete este sa faca aceste retete corect, din punctul de vedere al retetelor traditionale.

Al doilea este sa conduca tehnologia moderna doar pentru a obtine un produs de calitate superioara si nu a obtine un produs care sa mimeze un produs de calitate superioara. Oamenii sunt amagiti la magazinele alimentare pentru ca exista o zona de flexibilitate legislativa, care permite acest lucru producatorului. Cel care insa decide asupra calitatii este tot consumatorul, a declarat Petru Alexe, decanul Facultatii de ªtiinta si Ingineria Alimentelor din Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati.

Repunerea in functiune a celor doua statii reprezinta practic continuarea unei traditii la Facultatea de ªtiinta si Ingineria Alimentelor din Galati.

Noi eram recunoscuti pentru aceasta statie si am reusit sa o redeschidem modernizata. Totul pentru studentii nostri, care sa devina buni tehnologi si care sa le ofere consumatorilor produse sigure. Astfel, reusim sa inviem o traditie a facultatii noastre, care ne-a tinut mereu pe primul loc, a precizat prodecanul Daniela Burga.

Participantii la eveniment au avut ocazia sa deguste din produsele create de studenti si sa analizeze instalatiile de producere a produselor din carne si lapte. Produsul nu va exista ca produs decat daca va fi cumparat. Noi vrem sa aratam etalonul si studentii sa incerce sa nu uite niciodata cum trebuie facut. Noi cream prin aceste contracte de cercetare produse noi, fara rabat la calitate. Produsele din carne trebuie sa fie produse din carne si nu produse cu carne, a concluzionat profesorul Petru Alexe.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...