Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cercetare realizata de institul national de statistica

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Conform datelor publice furnizate de Institutul National de Statistica, a fost realizata o cercetare statistica privind Efectivele de animale si productia animala in anul 2011.

Rezultatele studiului statistic privind situatia efectivelor animaliere, in anul 2011 fata de anul 2010, au reliefat o scadere a efectivelor de bovine, porcine si pasari, simultan cu o crestere simultana a efectivelor de ovine si caprine.

Efectivele de animale si pasari existente la 1 decembrie 2011, comparativ cu 1 decembrie 2010:

La 1 decembrie2010, se inregistra un efectiv de bovine 2001,1 mii capete (1299,1 mii capete vaci, bivolite, juninci), 5.428,3 mii capete porcine (335,6 mii capete scroafe de prasila), 9.658,2 mii capete ovine si caprine (8.369,7 mii capete oi, mioare si capre), 80.884,9 pasari (44.503,5 pasari ouatoare adulte).

La 1 decembrie 2011 se inregistrau urmatoarele diferente, comparativ cu aceeasi perioada din anul 2011:

Numarul total de bovine a scazut cu 0,6%, iar efectivul matca (vaci pentru lapte, bivolite pentru reproductie si juninci pentru reproductie) a scazut cu 2,6%.

Numarul total de porcine a scazut cu 1,2%, iar efectivul matca (scroafe de prasila) a crescut cu 7,0%.

Numarul total de ovine si caprine a crescut cu 1,2%, iar efectivul matca (oi, mioare si capre) a crescut cu 1,0%.

Numarul total al pasarilor a scazut cu 1,2%, iar efectivul de pasari ouatoare a crescut cu 2,2%.

Dupa cresteri consecutive ale efectivelor de bovine si porcine, ajungand la sfarsitul anului 2006 la aproximativ 3 milioane capete bovine, respectiv la peste 6,8 milioane porcine, au urmat constant scaderi semnificative in anii 2007, 2008, 2009, 2010 si 2011 la ambele specii. (TS)

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...

Cercetare realizata de institul national de statistica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform datelor publice furnizate de Institutul National de Statistica, a fost realizata o cercetare statistica privind Efectivele de animale si productia animala in anul 2011.

Rezultatele studiului statistic privind situatia efectivelor animaliere, in anul 2011 fata de anul 2010, au reliefat o scadere a efectivelor de bovine, porcine si pasari, simultan cu o crestere simultana a efectivelor de ovine si caprine.

Efectivele de animale si pasari existente la 1 decembrie 2011, comparativ cu 1 decembrie 2010:

La 1 decembrie2010, se inregistra un efectiv de bovine 2001,1 mii capete (1299,1 mii capete vaci, bivolite, juninci), 5.428,3 mii capete porcine (335,6 mii capete scroafe de prasila), 9.658,2 mii capete ovine si caprine (8.369,7 mii capete oi, mioare si capre), 80.884,9 pasari (44.503,5 pasari ouatoare adulte).

La 1 decembrie 2011 se inregistrau urmatoarele diferente, comparativ cu aceeasi perioada din anul 2011:

Numarul total de bovine a scazut cu 0,6%, iar efectivul matca (vaci pentru lapte, bivolite pentru reproductie si juninci pentru reproductie) a scazut cu 2,6%.

Numarul total de porcine a scazut cu 1,2%, iar efectivul matca (scroafe de prasila) a crescut cu 7,0%.

Numarul total de ovine si caprine a crescut cu 1,2%, iar efectivul matca (oi, mioare si capre) a crescut cu 1,0%.

Numarul total al pasarilor a scazut cu 1,2%, iar efectivul de pasari ouatoare a crescut cu 2,2%.

Dupa cresteri consecutive ale efectivelor de bovine si porcine, ajungand la sfarsitul anului 2006 la aproximativ 3 milioane capete bovine, respectiv la peste 6,8 milioane porcine, au urmat constant scaderi semnificative in anii 2007, 2008, 2009, 2010 si 2011 la ambele specii. (TS)

Hochland va participa la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Liderul național de pe piața brânzeturilor din România, Hochland, va participa și în acest an la Expo-zonferința Internațională Meat Milk, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Hochland Group   Compania Hochland a luat nastere in 1927, cand Georg Summer si Robert Reich au...

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...