Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cercetatorii britanici: furajele din plante modificate genetic nu pericliteaza sanatatea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un studiu elaborat de Universitatea din Nottingham, cu privire la impactul pe termen lung a plantelor modificate genetic asupra dietei animalelor, a ajuns la concluzia ca din punct de vedere nutritional nu exista nici un risc, relateaza Agroinfo.

In total au fost efectuate 12 studii pe termen lung (cu durata cuprinsa intre 90 de zile si doi ani) si tot atatea studii pe mai multe generatii de animale, in care au fost analizate efectele culturilor biotehnologice de porumb, cartofi, soia, orez si triticale asupra sanatatii animalelor.

Cercetatorii au studiat mai multi parametri folosindu-se de examinarea histologica a anumitor organe, analizele biochimice, hematologice si de detectare a ADN-ului transgenic. Rezultatele tuturor cele 24 de studii nu sugereaza nici un pericol pentru sanatatea animalelor.

Legislatia internationala considera suficienta perioada de 90 de zile pentru identificarea potentialelor efecte pe termen lung ale organismelor modificate genetic prezente in hrana animalelor.

Concluziile cercetatorilor britanici sustin ca plantele modificate genetic sunt echivalente din punct de vedere nutritional cu cele conventionale si pot fi utilizate fara probleme in dieta animalelor.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...