Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cercetatorii britanici: furajele din plante modificate genetic nu pericliteaza sanatatea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un studiu elaborat de Universitatea din Nottingham, cu privire la impactul pe termen lung a plantelor modificate genetic asupra dietei animalelor, a ajuns la concluzia ca din punct de vedere nutritional nu exista nici un risc, relateaza Agroinfo.

In total au fost efectuate 12 studii pe termen lung (cu durata cuprinsa intre 90 de zile si doi ani) si tot atatea studii pe mai multe generatii de animale, in care au fost analizate efectele culturilor biotehnologice de porumb, cartofi, soia, orez si triticale asupra sanatatii animalelor.

Cercetatorii au studiat mai multi parametri folosindu-se de examinarea histologica a anumitor organe, analizele biochimice, hematologice si de detectare a ADN-ului transgenic. Rezultatele tuturor cele 24 de studii nu sugereaza nici un pericol pentru sanatatea animalelor.

Legislatia internationala considera suficienta perioada de 90 de zile pentru identificarea potentialelor efecte pe termen lung ale organismelor modificate genetic prezente in hrana animalelor.

Concluziile cercetatorilor britanici sustin ca plantele modificate genetic sunt echivalente din punct de vedere nutritional cu cele conventionale si pot fi utilizate fara probleme in dieta animalelor.

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...