Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cercetatorii britanici: furajele din plante modificate genetic nu pericliteaza sanatatea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un studiu elaborat de Universitatea din Nottingham, cu privire la impactul pe termen lung a plantelor modificate genetic asupra dietei animalelor, a ajuns la concluzia ca din punct de vedere nutritional nu exista nici un risc, relateaza Agroinfo.

In total au fost efectuate 12 studii pe termen lung (cu durata cuprinsa intre 90 de zile si doi ani) si tot atatea studii pe mai multe generatii de animale, in care au fost analizate efectele culturilor biotehnologice de porumb, cartofi, soia, orez si triticale asupra sanatatii animalelor.

Cercetatorii au studiat mai multi parametri folosindu-se de examinarea histologica a anumitor organe, analizele biochimice, hematologice si de detectare a ADN-ului transgenic. Rezultatele tuturor cele 24 de studii nu sugereaza nici un pericol pentru sanatatea animalelor.

Legislatia internationala considera suficienta perioada de 90 de zile pentru identificarea potentialelor efecte pe termen lung ale organismelor modificate genetic prezente in hrana animalelor.

Concluziile cercetatorilor britanici sustin ca plantele modificate genetic sunt echivalente din punct de vedere nutritional cu cele conventionale si pot fi utilizate fara probleme in dieta animalelor.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...