Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cercetatorii britanici: furajele din plante modificate genetic nu pericliteaza sanatatea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un studiu elaborat de Universitatea din Nottingham, cu privire la impactul pe termen lung a plantelor modificate genetic asupra dietei animalelor, a ajuns la concluzia ca din punct de vedere nutritional nu exista nici un risc, relateaza Agroinfo.

In total au fost efectuate 12 studii pe termen lung (cu durata cuprinsa intre 90 de zile si doi ani) si tot atatea studii pe mai multe generatii de animale, in care au fost analizate efectele culturilor biotehnologice de porumb, cartofi, soia, orez si triticale asupra sanatatii animalelor.

Cercetatorii au studiat mai multi parametri folosindu-se de examinarea histologica a anumitor organe, analizele biochimice, hematologice si de detectare a ADN-ului transgenic. Rezultatele tuturor cele 24 de studii nu sugereaza nici un pericol pentru sanatatea animalelor.

Legislatia internationala considera suficienta perioada de 90 de zile pentru identificarea potentialelor efecte pe termen lung ale organismelor modificate genetic prezente in hrana animalelor.

Concluziile cercetatorilor britanici sustin ca plantele modificate genetic sunt echivalente din punct de vedere nutritional cu cele conventionale si pot fi utilizate fara probleme in dieta animalelor.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...