Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cercetătorii de la Romvac au creat oul hiperimun

Autor: Maria Demetriadjoi, 3 martie, 2016

Cercetătorii companiei Romvac spun că au reuşit să creeze un aliment care întăreşte imunitatea organismului. Este vorba despre „oul hiperimun“, obţinut prin transferarea unor informaţii genetice în gălbenuşul de ou.

 

O fermă de păsări din România, pe care cercetătorii de la Romvac o ţin încă secretă, până la obţinerea unor brevete care să le ateste meritele, produce un super-aliment pentru imunitate, care, deşi arată  ca un ou obişnuit, are putere de antibiotic. Povestea „oului hiperimun“ a început în anul 2010, când  cercetătorii celui mai mare producător de vaccinuri veterinare din România, Romvac, au început colaborarea cu medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş“.

 

Atenţia echipei de specialişti s-a focusat pe acele bacterii care nu răspundeau la tratamentul cu antibiotice. Plecând de la bacteriile colectate de la pacienţii internaţi la „Matei Balş“, cercetătorii de la Romvac au creat vaccinuri cu care au imunizat găinile de laborator. Informaţia genetică a fost transferată în gălbenuşul de ou sub forma imunoglobulinei, prin anticorpi produşi în mod natural de găină.

 

Prin izolarea şi extragerea imonoglobulinei au fost produse o serie de suplimente alimentare eficiente chiar şi acolo unde infecţiile nu răspund la antibiotic. Rezultatele acestor cercetări nu s-au concretizat doar în suplimente alimentare, ci şi într-un produs revoluţionar: „oul hiperimun“, despre care cercetătorii spun că fereşte organismul de infecţii bacteriene greu de tratat. Super-oul provine de la găini Gallus domesticus imunizate cu un amestec de antigene şi arată exact ca un ou obişnuit.

Pentru preparare, „oul hiperimun“ se pune în apă clocotită şi se lasă la fiert timp de patru minute, apoi se trece prin jet de apă rece. Oul este corect preparat dacă gălbenuşul este moale. Alimentul poate fi consumat şi sub formă de şodou, prin amestecarea integrală sau doar a gălbenuşului (în cazul celor care nu tolerează albuşul), cu lapte călduţ si miere.

 

O astfel de cură durează minimum o lună. „Oul hiperimun“, spun realizatorii, este indicat şi persoanelor cu un sistem imunitar slăbit, fie că vorbim de copii sau de adulţi. Alimentul-medicament ar ajuta la menţinerea structurii şi funcţionării articulaţiilor, la menţinerea nivelui normal al colesterolului din sânge şi la reglarea activităţii musculare, inclusive a muşchiului inimii, notează Adevărul. 9În imagine, domnul Ion Nicolae, Directorul de Producție al companiei Romvac, la ediția din 2015 a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk)

Noi soluții pentru deserturile lactate ”low fat”
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 23 februarie 2018

Întotdeauna, indiferent de categoria de consumatori la care ne referim, deserturile din lapte au fost un răsfăț. Însă, cu precădere pentru milenieni, dar și pentru celelalte grupe de amatori de astfel de delicii, grija pentru sănătate și dorința de a consuma un aliment care să le aducă beneficii a crescut de la an la an. De aici, și...

Nouă metodă de tratament preliminar al laptelui destinat producției de brânzeturi
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 8 ianuarie 2018

Acolo unde sunt bani, și, mai ales, acolo unde se alocă, se face și cercetare de vârf. Dovadă, stă studiul ”A novel Pre-Tratment For Cheese Production”, realizat de o echipă internațională reunită de Departamentul pentru Alimentație a Universității din Helsinki, din care au făcut parte cercetători ai Universității College...