Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cercetătorii din zootehnie solicită amnistie fiscală

Autor: Meat MIlkmiercuri, 10 septembrie, 2014

Staţiunea de Cercetare Popăuţi solicită Parlamentului şi Guvernului României să deblocheze activitatea din cercetare printr-o amnistie fiscală, privind datoriile staţiunilor de cercetare din sectorul agricol, informeaza Agroinfo.

Potrivit unui comunicat de presă al SCD Popăuţi, cercetarea agricolă românească se află în impas, principalul motiv fiind lipsa de fonduri şi imposibilitatea de a accesa bani europeni. “În ultima perioadă asistăm la tot felul de anunţuri cu sau fără scop electoral, asistăm la tot felul de laude cu realizări şi promisiuni dintre cele mai spectaculoase în administraţie, mai observăm apariţii legislative cu tot felul de amnistii fiscale, dar nimeni nu se gândeşte la relansarea CERCETĂRII în România, cu precădere în domeniul AGRICULTURII, domeniu care ne asigură alimenatia zilnică. Cercetarea în agricultura românească este îngenuncheată din lipsă de fonduri, mai mult datoriile acumulate în ultimii ani aduc falimentul”, se arată în comunicatul citat.

În acest context, cercetătorii din zootehnie solicită deblocarea activităţii printr-o amnistie fiscală care să şteargă datoriile staţiunilor de cercetare. “Nu dorim nimic în plus, doar să se respecte LEGEA CERCETĂRII, nr. 45/2011Art. 36.
(1) Veniturile salariale ale personalului din cercetarea ştiinţifică agricolă şi ale personalului aferent acestei activităţi se asigură de la bugetul de stat şi din venituri proprii. Staţiune de Cercetare Popăuţi, nu a primit nici un ban de la bugetul statului în 2014, datoriile sunt acumulate din 2010 şi nimeni nu intervine în acest sens.

Se observă implicare în tot felul de AMNISTII FISCALE, dar în cercetarea agricolă… Când? Domnilor Guvernanţi. Apel către: PARLAMENTUL şi GUVERNUL ROMÂNIEI, să deblocheze activitatea din cercetare printr-o AMNISTIE FISCALĂ, privind datoriile STAŢIUNILOR DE CERCETARE DIN SECTORUL AGRICOL, datorii care de drept trebuiau achitate din bugetul statului. În acest fel dă şansa ca în viitor să putem accesa atât fonduri UE (2015-2020), oportunitatea de a exploata noi direcţii de cercetare benefice umanităţii”. (Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...