Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cercetatorii olandezi cresc carne in placi petri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Olandezii progreseaza in eforturile lor de a creste carne in placi petri, potrivit Associated Press. Metoda pune celule stem din muschi de porc in mediu nutritiv astfel incat ele sa se poata reproduce.

Cercetatorii internationali spun ca activitatea echipei olandeze, care a inceput in 2006, este cea mai avansata in domeniul producerii carnii prin mijloace alternative. Pana acum, savantii olandezi au fost in stare sa produca doar o bucata de carne de jumatate inch lungime, cu continut mai mare de apa decat in carnea animalelor de ferma.

Nimeni nu a gustat inca aceasta carne produsa in laborator, dar unii cercetatori spun ca este dificil de replicat gustul carnii produse traditional. „Gustul carnii nu depinde doar de genetica, ci si de cum furajezi animalele in anumite perioade de timp,” spune biochimistul Peter Ellis de la King's College din Londra. „Parte din placerea noastra de a gusta carnea depinde de foarte complicata structura a muschiului si a grasimii… daca asta poate fi replicata ramane inca sub semnul intrebarii.”

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...