Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cercetatorii olandezi cresc carne in placi petri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Olandezii progreseaza in eforturile lor de a creste carne in placi petri, potrivit Associated Press. Metoda pune celule stem din muschi de porc in mediu nutritiv astfel incat ele sa se poata reproduce.

Cercetatorii internationali spun ca activitatea echipei olandeze, care a inceput in 2006, este cea mai avansata in domeniul producerii carnii prin mijloace alternative. Pana acum, savantii olandezi au fost in stare sa produca doar o bucata de carne de jumatate inch lungime, cu continut mai mare de apa decat in carnea animalelor de ferma.

Nimeni nu a gustat inca aceasta carne produsa in laborator, dar unii cercetatori spun ca este dificil de replicat gustul carnii produse traditional. „Gustul carnii nu depinde doar de genetica, ci si de cum furajezi animalele in anumite perioade de timp,” spune biochimistul Peter Ellis de la King's College din Londra. „Parte din placerea noastra de a gusta carnea depinde de foarte complicata structura a muschiului si a grasimii… daca asta poate fi replicata ramane inca sub semnul intrebarii.”

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...