Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cercetatorii olandezi cresc carne in placi petri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Olandezii progreseaza in eforturile lor de a creste carne in placi petri, potrivit Associated Press. Metoda pune celule stem din muschi de porc in mediu nutritiv astfel incat ele sa se poata reproduce.

Cercetatorii internationali spun ca activitatea echipei olandeze, care a inceput in 2006, este cea mai avansata in domeniul producerii carnii prin mijloace alternative. Pana acum, savantii olandezi au fost in stare sa produca doar o bucata de carne de jumatate inch lungime, cu continut mai mare de apa decat in carnea animalelor de ferma.

Nimeni nu a gustat inca aceasta carne produsa in laborator, dar unii cercetatori spun ca este dificil de replicat gustul carnii produse traditional. „Gustul carnii nu depinde doar de genetica, ci si de cum furajezi animalele in anumite perioade de timp,” spune biochimistul Peter Ellis de la King's College din Londra. „Parte din placerea noastra de a gusta carnea depinde de foarte complicata structura a muschiului si a grasimii… daca asta poate fi replicata ramane inca sub semnul intrebarii.”

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...