Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cercetatorii olandezi cresc carne in placi petri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Olandezii progreseaza in eforturile lor de a creste carne in placi petri, potrivit Associated Press. Metoda pune celule stem din muschi de porc in mediu nutritiv astfel incat ele sa se poata reproduce.

Cercetatorii internationali spun ca activitatea echipei olandeze, care a inceput in 2006, este cea mai avansata in domeniul producerii carnii prin mijloace alternative. Pana acum, savantii olandezi au fost in stare sa produca doar o bucata de carne de jumatate inch lungime, cu continut mai mare de apa decat in carnea animalelor de ferma.

Nimeni nu a gustat inca aceasta carne produsa in laborator, dar unii cercetatori spun ca este dificil de replicat gustul carnii produse traditional. „Gustul carnii nu depinde doar de genetica, ci si de cum furajezi animalele in anumite perioade de timp,” spune biochimistul Peter Ellis de la King's College din Londra. „Parte din placerea noastra de a gusta carnea depinde de foarte complicata structura a muschiului si a grasimii… daca asta poate fi replicata ramane inca sub semnul intrebarii.”

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...