Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cercetatorii olandezi cresc carne in placi petri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Olandezii progreseaza in eforturile lor de a creste carne in placi petri, potrivit Associated Press. Metoda pune celule stem din muschi de porc in mediu nutritiv astfel incat ele sa se poata reproduce.

Cercetatorii internationali spun ca activitatea echipei olandeze, care a inceput in 2006, este cea mai avansata in domeniul producerii carnii prin mijloace alternative. Pana acum, savantii olandezi au fost in stare sa produca doar o bucata de carne de jumatate inch lungime, cu continut mai mare de apa decat in carnea animalelor de ferma.

Nimeni nu a gustat inca aceasta carne produsa in laborator, dar unii cercetatori spun ca este dificil de replicat gustul carnii produse traditional. „Gustul carnii nu depinde doar de genetica, ci si de cum furajezi animalele in anumite perioade de timp,” spune biochimistul Peter Ellis de la King's College din Londra. „Parte din placerea noastra de a gusta carnea depinde de foarte complicata structura a muschiului si a grasimii… daca asta poate fi replicata ramane inca sub semnul intrebarii.”

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...