Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Metodă rapidă de detectare a germenilor patogeni

Autor: Ilie Stoianjoi, 14 februarie, 2013

Instrumente de detectare rapidă a germenilor patogeni pe linia de producție sunt dezvoltate de către cercetătorii de la centrul de cercetări bascic CIC microGUNE.

Aceștia folosesc proiectul PREDETEC pentru a crea metode pentru identificarea tulpinilor specific de patogeni, precum și tipuri generale de germeni, până acum concentrându-se pe detectarea Campylobacter jejuni.

În plus, cei care conduc testele spun că vor putea lărgi aria de cercetare pentru a identifica alte forme de patogeni, cum ar fi Salmonella, E.Coli și virusuri.

Instrumentele folosite la momentul acesta se bazează parțial pe detectarea electrochimică încorporată într-un cip de laborator.

Cercetătorii investighează, deasemenea folosirea unei suprafețe localizate de rezonanță a plasmonilor, o tehnică optică bazată pe un studiu de transmisie a luminii prin mici deschideri pe o scară de doar câteva sute de nanometri. Aceasta este capabilă să descopere cantități foarte mici de substanțe dăunătoare, afirmă cercetătorii. (Elena Radu).(Foodqualitynews.com)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...