Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cercetatorii zootehnisti din constanta au creat o noua rasa de oi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cercetatorii din cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Palas (ICDCOCP) Constanta, cea mai veche unitate de cercetare zootehnica din Romania, au omologat cea mai noua si competitiva rasa de oi pentru lapte, din sud-estul Europei.

Directorul general al ICDCOCP, dr. ing. Radu Raducu, a declarat ca dupa zeci de ani, in Romania s-a reusit omologarea unei noi rase ovine specializata in productia de lapte, avand la baza fondul genetic al Merinosului de Palas.

„Ne-au trebuit 35 de ani de munca asidua pentru a reusi sa consemnam un rezultat cu adevarat stralucit in domeniul ameliorarii si reproductiei care sa aduca din nou in prim-planul mondial cercetarea romaneasca in domeniul zootehniei, prin omologarea „Liniei de lapte Palas” – o rasa ce are la baza caracteristicile genetice ale Merinosului de Palas si Frieze de Germania si care da o productie de 220 – 250 litri de lapte intr-un ciclu de lactatie de 240 zile”, a incheiat Radu Raducu.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...