Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cercetatorii zootehnisti din constanta au creat o noua rasa de oi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cercetatorii din cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Palas (ICDCOCP) Constanta, cea mai veche unitate de cercetare zootehnica din Romania, au omologat cea mai noua si competitiva rasa de oi pentru lapte, din sud-estul Europei.

Directorul general al ICDCOCP, dr. ing. Radu Raducu, a declarat ca dupa zeci de ani, in Romania s-a reusit omologarea unei noi rase ovine specializata in productia de lapte, avand la baza fondul genetic al Merinosului de Palas.

„Ne-au trebuit 35 de ani de munca asidua pentru a reusi sa consemnam un rezultat cu adevarat stralucit in domeniul ameliorarii si reproductiei care sa aduca din nou in prim-planul mondial cercetarea romaneasca in domeniul zootehniei, prin omologarea „Liniei de lapte Palas” – o rasa ce are la baza caracteristicile genetice ale Merinosului de Palas si Frieze de Germania si care da o productie de 220 – 250 litri de lapte intr-un ciclu de lactatie de 240 zile”, a incheiat Radu Raducu.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...