Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cercetatorii zootehnisti din constanta au creat o noua rasa de oi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cercetatorii din cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Palas (ICDCOCP) Constanta, cea mai veche unitate de cercetare zootehnica din Romania, au omologat cea mai noua si competitiva rasa de oi pentru lapte, din sud-estul Europei.

Directorul general al ICDCOCP, dr. ing. Radu Raducu, a declarat ca dupa zeci de ani, in Romania s-a reusit omologarea unei noi rase ovine specializata in productia de lapte, avand la baza fondul genetic al Merinosului de Palas.

„Ne-au trebuit 35 de ani de munca asidua pentru a reusi sa consemnam un rezultat cu adevarat stralucit in domeniul ameliorarii si reproductiei care sa aduca din nou in prim-planul mondial cercetarea romaneasca in domeniul zootehniei, prin omologarea „Liniei de lapte Palas” – o rasa ce are la baza caracteristicile genetice ale Merinosului de Palas si Frieze de Germania si care da o productie de 220 – 250 litri de lapte intr-un ciclu de lactatie de 240 zile”, a incheiat Radu Raducu.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...