Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cerere exploziva a carnii de porc pe piata chineza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Departamentului Agriculturii al SUA, cererea ce carne de porc de pe piata din China va creste semnificativ, in anii urmatori.

In prezent, China este atat un producator mondial de carne de porc de top, cat si de consum, atingand in 2010 un nivel al productiei de 51.5, insemnand 50% din productia totala mondiala, precum si jumatate din consumul global.

Fiind, istoric, sursa primara de proteine ​​animale din dieta chineza, nivelul de consum al Chinei s-a triplat intre 1980 si 2003. Bazat pe proiectii, se considera ca, in 2015, consumul de carne de porc pe cap de locuitor va fi de 107 kg, potrivit unui studiu al Universitatii Purdue-Statele Unite.

Conform acestei estimari, se considera ca, pentru acest reper, valoarea productiei si a consumului va atinge, in numai patru ani, o valoare de 1,4 miliarde de euro, conforma unei cantitati de 68 milioane de tone. Aceasta este o mare crestere fata de nivelul anului 2003, cand consumul de carne de porc a fost de 45 milioane tone metrice, cu o crestere de 32%, in 2010

Productia de carne de porc din China a crescut pentru a satisface cererea tot mai mare din partea consumatorilor chinezi si cresterea veniturilor pe piata interna, a declarat Zhenyu Shang, Presedinte si CEO al Sen Yu International Holdings Inc.

Oficialul chinez a mai adaugat: „Bazandu-ne pe expansiunea economica a Chinei si politicile guvernamentale de incurajare a productiei de porcine domestice, noi credem ca productia si consumul de carne de porc vor continua sa creasca, maximizand profiturile si reducand semnificativ costurile de operare. (I.S.)

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...