Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cerere exploziva a carnii de porc pe piata chineza

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Departamentului Agriculturii al SUA, cererea ce carne de porc de pe piata din China va creste semnificativ, in anii urmatori.

In prezent, China este atat un producator mondial de carne de porc de top, cat si de consum, atingand in 2010 un nivel al productiei de 51.5, insemnand 50% din productia totala mondiala, precum si jumatate din consumul global.

Fiind, istoric, sursa primara de proteine ​​animale din dieta chineza, nivelul de consum al Chinei s-a triplat intre 1980 si 2003. Bazat pe proiectii, se considera ca, in 2015, consumul de carne de porc pe cap de locuitor va fi de 107 kg, potrivit unui studiu al Universitatii Purdue-Statele Unite.

Conform acestei estimari, se considera ca, pentru acest reper, valoarea productiei si a consumului va atinge, in numai patru ani, o valoare de 1,4 miliarde de euro, conforma unei cantitati de 68 milioane de tone. Aceasta este o mare crestere fata de nivelul anului 2003, cand consumul de carne de porc a fost de 45 milioane tone metrice, cu o crestere de 32%, in 2010

Productia de carne de porc din China a crescut pentru a satisface cererea tot mai mare din partea consumatorilor chinezi si cresterea veniturilor pe piata interna, a declarat Zhenyu Shang, Presedinte si CEO al Sen Yu International Holdings Inc.

Oficialul chinez a mai adaugat: „Bazandu-ne pe expansiunea economica a Chinei si politicile guvernamentale de incurajare a productiei de porcine domestice, noi credem ca productia si consumul de carne de porc vor continua sa creasca, maximizand profiturile si reducand semnificativ costurile de operare. (I.S.)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...