Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cerere scazuta pentru carnea de miel

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cererea pentru carnea de miel scade de la an la an, din cauza puterii reduse de cumparare a romanilor, cu toate acestea oferta crescatorilor autohtoni pentru Sarbatorile Pascale va fi de circa 3 milioane de miei si iezi in aceste an, iar pretul, cu circa 20% mai mare decat anul trecut, anunta AGEPRES.

''Avem, la ora actuala, o oferta serioasa si absolut normala de carne de miel pe piata romaneasca. Nu exista o criza de oferta, chiar daca cererea depinde foarte mult de situatia economica si de puterea de cumparare a romanilor. Nu il pot obliga pe producatorul agricol sa se sacrifice, pentru ca nu merge bine economia in anumite sectoare. Nu cred ca producatorul este vinovat de ceea ce inseamna costul vietii in Romania, deoarece si el suporta niste costuri mari de productie”, a declarat pentru AGERPRES ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. Acesta considera ca pretul carnii de miel in aceasta perioada este diferit de la o zona la alta si depinde si de momentul in care este cumparata carnea de miel.

Daca anul trecut, la producator, carnea de miel in carcasa avea un pret de 15,1 lei pe kilogram, anul acesta acesta este cu 30 de procente mai ridicat, din cauza costului ridicat al furajelor. Potrivit datelor MADR, costul de productie a ajuns in 2011 la 210 lei /cap, la o greutate de 21 kg viu, ceea ce a condus la un pret de producator de 20 lei/kg carne carcasa, fata de aceeasi perioada a anului 2010, cand s-a inregistrat un pret de 15,1 lei/kg carne carcasa.

De asemenea, pentru mieii in viu, preturile au crescut cu circa 18-20 de procente in 2011, de la 8,5-9 lei anul trecut, la 11 lei pe kilogram anul acesta, unii ciobani fiind hotarati sa nu lase pretul mai jos de 15 lei pe kg in viu si 25 de lei pe kg in carcasa, cat reprezinta de altfel pretul obtinut la export, respectiv intre 5-7 euro/kg.
Potrivit datelor MADR, in 2010, exportul de ovine si caprine vii a ocupat un loc fruntas in balanta comerciala a Romaniei, totalizand 44.742 tone, cu incasari de peste 86,6 milioane euro. In ceea ce priveste vanzarile pe piata internationala de carne de miel proaspata sau refrigerata, Iordania, Italia, Croatia si Grecia au fost principalele tari care au cumparat de pe piata autohtona, incasarile totalizand circa 15 milioane de euro in 2011 numai din aceste tari. In schimb, cele mai mari importuri de carne de miel, in 2010, au provenit din Australia, Germania sau Franta, dar in cantitati de cateva ori mai mici decat exporturile.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...