Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cererea poloniei de a relua utilizarea de proteine animale prelucrate in furajare, respinsa de ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cererea Poloniei de a relua utilizarea de „proteine animale prelucrate” (carne si oase, MDM) in furajarea pentru porci si pasari de curte a fost respinsa de catre celelalte state membre ale Uniunii Europene, scrie presa internationala.

La sedinta de saptamana trecuta a Consiliului pentru Agricultura si Pescuit al UE, delegatia poloneza a informat comisarii cu privire la cererea sa de a i se permite utilizarea de proteine animale prelucrate (PAPS) in hrana pasarilor si a porcilor, ceea ce ar implica Polonia sa implementeze anumite masuri restrictive adoptate pentru a lupta impotriva transmiterii de encefalopatie spongiforma (EST).

Majoritatea statelor membre au analizat cu seriozitate cererea Poloniei, insa au insistat asupra faptului ca orice revizuire a interdictiei de a se folosi proteine animale prelucrate ar trebui sa respecte concluziile Consiliului agricultura din noiembrie (13889/10 ADD 1 REV 1).

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...