Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cererile de sprijin pentru bunastarea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste potentialilor beneficiari ca, in perioada 1 – 15 octombrie 2011, se depun cererile initiale anuale pentru ajutorul de stat privind realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv bunastarii si protectiei porcinelor, aferente perioadei 16 octombrie 2011-15 octombrie 2012.

Cererile initiale anuale se depun la centrul APIA judetean / al municipiului Bucuresti, pe raza caruia isi desfasoara activitatea de crestere a pasarilor, respectiv a porcinelor.
Beneficiarii ajutorului de stat sunt producatorii agricoli, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile ulterioare, si/sau persoane juridice, grupuri de producatori recunoscute sau organizatii de producatori recunoscute, dupa caz, care detin, cresc sau exploateaza pasari, respectiv porcine, individual sau in forme de asociere conform legislatiei in vigoare, in scopul obtinerii productiei agricole.

Solicitantii ajutorului de stat trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii minime comune tuturor masurilor, la care se adauga conditiile specifice fiecarei masuri de asigurare a bunastarii animalelor, dupa cum urmeaza:

sa solicite ajutorul de stat inainte de inceperea desfasurarii activitatii, in baza cererii initiale anuale;
sa isi asume voluntar angajamentul ferm pentru utilizarea masurilor tehnologice care asigura bunastarea pasarilor/bunastarea si protectia porcinelor, dupa caz;
sa faca parte din forme asociative legal constituite, grupuri de producatori recunoscute de stat, asociatii economice sau cooperative de productie si valorificare, sau sa fie membrii ai altor organizatii profesionale;
sa detina autorizatie sanitara veterinara pentru exploatatie sau sa fie inregistrati sanitar veterinar, dupa caz;
sa fie inregistrati in Registrul agricol / Registrul National al Exploatatiilor al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, detinand un cod de exploatatie, dupa caz;
sa respecte ordinele presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, prevazute in H.G. nr. 838/2010, respectiv in H.G. nr. 839/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

Informatii suplimentare se gasesc pe pagina de internet http://www.apia.org.ro/buget_national-informatii.htm.(Biroul de Presa al APIA)

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...