Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cererile de sprijin pentru bunastarea animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste potentialilor beneficiari ca, in perioada 1 – 15 octombrie 2011, se depun cererile initiale anuale pentru ajutorul de stat privind realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv bunastarii si protectiei porcinelor, aferente perioadei 16 octombrie 2011-15 octombrie 2012.

Cererile initiale anuale se depun la centrul APIA judetean / al municipiului Bucuresti, pe raza caruia isi desfasoara activitatea de crestere a pasarilor, respectiv a porcinelor.
Beneficiarii ajutorului de stat sunt producatorii agricoli, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile ulterioare, si/sau persoane juridice, grupuri de producatori recunoscute sau organizatii de producatori recunoscute, dupa caz, care detin, cresc sau exploateaza pasari, respectiv porcine, individual sau in forme de asociere conform legislatiei in vigoare, in scopul obtinerii productiei agricole.

Solicitantii ajutorului de stat trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii minime comune tuturor masurilor, la care se adauga conditiile specifice fiecarei masuri de asigurare a bunastarii animalelor, dupa cum urmeaza:

sa solicite ajutorul de stat inainte de inceperea desfasurarii activitatii, in baza cererii initiale anuale;
sa isi asume voluntar angajamentul ferm pentru utilizarea masurilor tehnologice care asigura bunastarea pasarilor/bunastarea si protectia porcinelor, dupa caz;
sa faca parte din forme asociative legal constituite, grupuri de producatori recunoscute de stat, asociatii economice sau cooperative de productie si valorificare, sau sa fie membrii ai altor organizatii profesionale;
sa detina autorizatie sanitara veterinara pentru exploatatie sau sa fie inregistrati sanitar veterinar, dupa caz;
sa fie inregistrati in Registrul agricol / Registrul National al Exploatatiilor al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, detinand un cod de exploatatie, dupa caz;
sa respecte ordinele presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, prevazute in H.G. nr. 838/2010, respectiv in H.G. nr. 839/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

Informatii suplimentare se gasesc pe pagina de internet http://www.apia.org.ro/buget_national-informatii.htm.(Biroul de Presa al APIA)

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...