Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Cererile pentru bunăstarea la porcine și păsări, depuse la APIA între 20 și 30 mai

Autor: Meat MIlkmiercuri, 21 mai, 2014

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru agricultură (APIA) primeşte cererile de ajutor pentru Măsura 215 – pachetul a) – Plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine (a treia sesiune de depunere) şi pachetul b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor (a doua sesiune de depunere).
Beneficiarii pot depune o singură cerere de ajutor pentru toate exploataţiile cu cod de la Autoritatea Naţională Sanitară veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) deţinute, la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, pe a cărui rază teritorială se află sediul social al beneficiarului sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producţie cea mai mare.

Pentru sesiunea de depunere a cererilor de ajutor organizată în perioada 20 mai – 30 iunie 2014 sunt eligibile exploataţiile noi (ferme noi) care nu au avut încheiate angajamente până la data de 15 februarie 2013 pentru pachetul a) – porcine şi, respectiv, până la data de 18 ianuarie 2013 pentru pachetul b) – păsări.
Cererea de ajutor poate fi completată pe format de hârtie sau online de către beneficiar, individual, prin accesarea site-ului APIA. (Biroul de Pres[ al APIA)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...