Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cererile pentru sprijinul pe suprafata se depun pana la 16 mai 2011

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), reaminteste fermierilor interesati ca termenul limita pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafata pentru anul in curs este 16 mai 2011.

Pentru cererile depuse dupa aceasta data se aplica, la suma totala de plata, o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucratoare intarziere. Dupa data de 10 iunie a.c., cererea de sprijin nu mai este admisa la calcul. Potrivit monitorizarii APIA, pana marti, 10 mai 2011, au fost depuse 902.000 cereri, pentru o suprafata de aproximativ 6.000.000 hectare. Din totalul cererilor, aproximativ 884.500 (98,5%) au fost depuse utilizand aplicatia electronica IPA Online, pentru 99% din suprafata solicitata la plata sprijinului financiar pe suprafata.

Mentionam ca, in cadrul Campaniei SAPS 2010, APIA a platit, pana in prezent, in avans si plati regulare in suma de 922.799.639 euro (SAPS si PNDC), pentru 1.034.563 fermieri, reprezentand 97% din numarul fermierilor care au depus cererea de sprijin.

Sprijinul financiar pe suprafata este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. (Biroul de Presa al APIA)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...