Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cererile pentru subventiile privind agricultura ecologica trebuie depuse pana la 15 octombrie

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Potrivit postului Antena satelor, fermierii care vor sa se axeze pe agricultura ecologica, un sector al agriculturii europene care a cunoscut o crestere constanta in ultimii ani la noi in tara, pot depune cererile la APIA pentru primirea de subventii in acest domeniu pana la data de 15 octombrie 2012.

Subventiile sunt destinate agricultorilor care vor sa isi transforme fermele clasice in unele ecologice, fiind atat pentru culturile vegetale, cat si pentru sectorul zootehnic, iar termenul limita pentru depunerea cererilor la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura pentru agricultura ecologica este fixat la 15 octombrie 2012. Anul trecut, fermierii din judetul Olt au primit peste 10.000 de euro, a informat corspondentul Radio Romania Antena Satelor, Laura Stoican, pentru emisiunea Fermier in Romania.

Fermierii care solicita subventii trebuie sa indeplineasca anumite conditii, printre care si mimimul suprafatei de teren dedicat agriculturii ecologice de 0.3 hectare, suma acordandu-se in functie de marimea exploatatiei.

Fermierii din sectorul vegetal care cultiva ecologic pe o suprafata cuprinsa intre 0.3 si 5 hectare primesc 1.500 de euro, pentru suprafete cuprinse intre 5 si 20 de hectare subventia este de 2.300 de euro, iar pentru 21 si 50 de hectare, fermierii vor primi 2.900 de euro, iar pentru exloatatii care au intre 51 si 100 de hectare, subventia este de 3.400 de euro.
Crescatorii de pasari pot primi 1.500 de euro pentru ferme cu mai putin de 500 de capete, sau 3.000 de euro pentru ferme cu peste 500 de capete.

In sectorul vegetal, pentru 0.3-5 hectare, fermieri iprimesc 1.500 de euro pe exploatatie, cei care au intre 5 si 20 de hectare vor primi 2.300 de euro pe exploatatie, intre 21 si 50 de hectare primesc 2.900 de euro, intre 51 si 100 de hectare fermierii pot primi 3.400 de euro. Pentru fermele de pasari cu sub 500 de capete, fermierii vor primi 1.500 de euro pe exploatatie, iar pentru cele cu peste 500 de capete, 3.000 de euro.

Desi in judetul Olt, nu s-a depus inca nicio cerere in acest sens, sprijinul financiar se acorda si pentru crescatorii de ovine si caprine, dar si pentru apicultori.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Cererile pentru subventiile privind agricultura ecologica trebuie depuse pana la 15 octombrie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit postului Antena satelor, fermierii care vor sa se axeze pe agricultura ecologica, un sector al agriculturii europene care a cunoscut o crestere constanta in ultimii ani la noi in tara, pot depune cererile la APIA pentru primirea de subventii in acest domeniu pana la data de 15 octombrie 2012.

Subventiile sunt destinate agricultorilor care vor sa isi transforme fermele clasice in unele ecologice, fiind atat pentru culturile vegetale, cat si pentru sectorul zootehnic, iar termenul limita pentru depunerea cererilor la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura pentru agricultura ecologica este fixat la 15 octombrie 2012. Anul trecut, fermierii din judetul Olt au primit peste 10.000 de euro.

Fermierii care solicita subventii trebuie sa indeplineasca anumite conditii, printre care si mimimul suprafatei de teren dedicat agriculturii ecologice de 0.3 hectare, suma acordandu-se in functie de marimea exploatatiei.

Fermierii din sectorul vegetal care cultiva ecologic pe o suprafata cuprinsa intre 0.3 si 5 hectare primesc 1.500 de euro, pentru suprafete cuprinse intre 5 si 20 de hectare subventia este de 2.300 de euro, iar pentru 21 si 50 de hectare, fermierii vor primi 2.900 de euro, iar pentru exloatatii care au intre 51 si 100 de hectare, subventia este de 3.400 de euro.
Crescatorii de pasari pot primi 1.500 de euro pentru ferme cu mai putin de 500 de capete, sau 3.000 de euro pentru ferme cu peste 500 de capete.

In sectorul vegetal, pentru 0.3-5 hectare, fermierii primesc 1.500 de euro pe exploatatie, cei care au intre 5 si 20 de hectare vor primi 2.300 de euro pe exploatatie, intre 21 si 50 de hectare primesc 2.900 de euro, intre 51 si 100 de hectare fermierii pot primi 3.400 de euro. Pentru fermele de pasari cu sub 500 de capete, fermierii vor primi 1.500 de euro pe exploatatie, iar pentru cele cu peste 500 de capete, 3.000 de euro.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...