Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Certificare: rina simtex certifica toate firmele toneli holding

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Rina Simtex, unul dintre cele mai importante organisme de certificare din Romania, a semnat, luna trecuta, contractul de certificare Calitate-Mediu-Siguranta Alimentului pentru cele opt firme care apartin holdingului Toneli. Patru dintre aceste companii erau deja certificate cu Rina Simtex si vor urma procesul de recertificare.

Toneli este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de oua din Romania. Holdingul desfasoara o activitate complexa de achizitie materii prime, stocare, fabricatie furaje, transport si logistica, crestere animale, productie oua si, in final, sortare, ambalare, distributie si vanzare.

Aceste procese au loc in doua puncte de productie-furaje, cinci locatii de productie-oua, doua pentru ambalare si sortare, precum si trei puncte de coordonare a distributiei. Ca atare, s-a optat pentru certificarea Calitate-Mediu-Siguranta Alimentului a fiecareia dintre aceste firme cu punctele de lucru aferente: Avicola Gaesti, Euro Casa Prod, Haditon Cereale, Haditon 2002, Toneli Free Range, Toneli Nutrition Titu, Toneli Packing Center, Toneli Holding.

Aceste certificari reprezinta expresia preocuparii noastre continue de a avea un management al Calitatii eficient, fara a incalca normele nationale si europene de Mediu si cu respectarea celor mai stricte prevederi vizand Siguranta Alimentului, subliniaza dl Toni Khoury, administrator Toneli Holding.

Am ales sa continuam colaborarea cu Rina Simtex deoarece am fost incantati de modul in care s-au desfasurat auditurile de certificare de pana acum, audituri care au reusit sa adauge plus valoare intregului proces de certificare
, mentioneaza dl Khoury.

In plus, Avicola Gaesti, a optat, inca de anul trecut, pentru certificarea conform International Food Standard. Certificarea IFS este o certificare de proces si produs solicitata azi de toate marile lanturi de retail din Romania. Aceasta are urmatoarele avantaje:

Cresterea productivitatii unei companii datorata optimizarii proceselor,
Cresterea sigurantei produsului si, implicit, o reducere a riscurilor privind responsabilitatea sociala pentru produsele realizate,
Consolidarea increderii clientilor in organizatie si in produsele oferite de aceasta,
Cresterea valorii brandului si a imaginii companiei certificate,

precizeaza Camelia Lascu Director departament Siguranta Alimentului in cadrul Rina Simtex Organismul de Certificare.

Rina Simtex are o experienta de 15 ani pe piata nationala si europeana a organismelor de certificare (sub denumirea de Simtex – Organismul de certificare, N.red.). Compania s-a alaturat, la inceputul acestui an, grupului Rina S.p.a, unul dintre cele mai vechi si mai prestigioase organisme de certificare din Europa si din lume.

Grupul RINA este prezent in Romania din 2006 si detine, la aceasta data, patru companii romanesti: RINA Romania, RINA SIMTEX, Projemir Energy si ISCIR Cert, cu reprezentante in Bucuresti, Constanta, Timisoara si Chisinau (Republica Moldova).

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...