Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Certificarea Global Food

Autor: Maria Demetriadmarți, 5 aprilie, 2016

În anii ’90, au existat o serie de crize de siguranță alimentară internaționale, de profil înalt, inclusiv ESB, dioxină și listeria. Rezultatul a fost că majoritatea consumatorilor și-au pierdut încrederea în industria alimentară. Directorii executive ai comercianților cu amănuntul, a produselor alimentare, au căzut de acord să adopte o serie de măsuri de colaborare. Astfel, în mai 2000, a fost fondată o fundație non-profit, nmită Inițiativa privind siguranța alimentară mondială.

 

Scopul certificării

 

Scopul principal al fundației a fost expus de la bun început și a avut un mesaj convingător: acela ca o dată certificată să fie acceptată oriunde, pe glob. GFSI aales abordarea de evaluare comparativă, deoarece existau mai multe fundații care se ocupau de această problem. Retailul britanic Consortium publiucase déjà primul standard de siguranță alimentară BRC, în 1998. Retailerii germane și cei francezi au început să lucreze împreună la standardul internațional alimentar (IFS), iar Institutul de marketing alimentar și Asociația pentru Comerț a retailerilor din America de Nord, au dezvoltat un standard de siguranță a calității alimentelor (SQF).

 

Astfel, modelul de benchmarking ar determina în mod credibil echivalența între sistemele de siguranță alimentară existente, lăsând în același timp, flexibilitatea de alegere, pe piață. Concret, Inițiativa Globală pentru Siguranță Alimentară (GFSI) este o inițiativă venită din partea industriei de profil, care oferă leadership și orientări cu privire la sistemele de management a siguranței alimentelor necesare, pentru siguranța acestora, de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. GFSI este facilitată de Bunuri Forumul de consum (CGF), o rețea de industrie la nivel mondial, bazată pe paritate, care este condusă de membrii săi. Misiunea GFSI este aceea de a asigura îmbunătățirea continuă a sistemelor de management al siguranței alimentare, pentru a asigura încrederea în livrarea produselor alimentare, în condiții de siguranță alimentară, pentru consumatorii din întreaga lume.

 

Obiectivele GFSI

 

Cele mai importante obiective ale GFSI sunt: reducerea riscului de siguranță alimentară, prin asigurarea echivalenței și convergenței dintre sistemele de management al siguranței alimentelor eficiente; gestionarea costurilor în sistemul de alimentare la nivel mondial. prin eliminarea redundanței și îmbunătățirea eficienței operaționale; dezvoltarea competențelor și consolidarea capacităților în materie de siguranță alimentară, pentru a crea sisteme de alimente, care să fie coerente și eficiente la nivel mondial; oferirea unei platform unice a părților interesate, la nivel internațional, de a colabora efficient, în sprijinul consumatorilor.

 

În momentul de față, GFSI s-a dezvoltat pentru a deveni mai mult decât o organizație de analiză comparativă. Modul în care colaborează cu experți naționali specializați în siguranță alimentară în întregul lanț de aprovizionare alimentară se reflectă în cadrul reuniunilor grupului tehnic de lucru și a părților interesate, în organizarea de conferințe și evenimente regionale. Acestea împărtășesc cunoștințele saleși promovează o abordare armonizată, având o viziune comună a ”produselor alimentare care sunt sigure, pentru consumatorii de pretutindeni”.

În plus, direcția strategic a GFSI este asigurată de un consiliu de administrație, care este orientat spre industrie, de la comercianții cu amănuntul, până la producătorii și operatorii de Foodservice. Acesta este sprijinit de Consiliul de administrație al Forumului, co-prezidat de Dick Boer, CEO al Royal Ahold și de Paul Bulcke, CEO al Nestle.

Cursurile ”Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS” la Cluj și Iași
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Inaq Consulting, companie condusă de domnul Ionuț Nache, organizează în perioada imediat următoare, la Cluj și Iași, o nouă serie de cursuri cu titlul ”Auditul intern și Auditul furnizorului din perspectiva IFS”.   CURS NOU 2018 vezi toate detaliile despre curs Cluj Napoca 19-20.03.2018  Inscrie-te acum! Au mai...

Curs Inaq: Auditul intern și Auditul furnizorului din perspectiva IFS
Autor: meatmilk  /   joi, 1 martie 2018

Inaq Consulting organizează noul curs cu tema ”Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS”, deosebit de util tuturor celor care derulează afaceri în relație directă cu marele retail. vezi toate detaliile despre curs   Programul următoarelor cursuri:   Brașov  06-07.03.2018 Inscrie-te acum! Au...