Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Certificat de origine obligatoriu pentru vaca de carne, sprijin pentru fermierii din zonele defavorizate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Pentru a primi ajutorul specific pentru crescatorii de animale din zonele defavorizate, crescatorii de taurine de carne vor trebui sa depuna la APIA atat cate o copie de pe pasaportul fiecarui animal pentru care solicita sprijin, cat si copii ale certificatului de origine si/sau copia buletinului de insamantari artificiale ori adeverinta de monta naturala pe care sa se mentioneze codul tatalui, care trebuie sa fie din rasa de carne, informeaza Agroinfo.

Reprezentantii crescatorilor de animale au contestat aceasta cerinta si au cerut eliminarea ei inca dinainte de aprobarea Hotararii de Guvern care reglementeaza acordarea sprijinului, iar acum sunt nemultumiti ca Ministerul Agriculturii nu a tinut cont de solicitarea lor.

Vom avea o discutie saptamana viitoare (6-12 august – n.red.) cu ministrul Agriculturii pentru ca noi am spus clar care sa fie documentele si s-a introdus din nou certificatul de origine pentru vaci de carne si tauri. De unde are fermierul roman certificate de origine cand animalele, in Romania, nu sunt in control? Documentul care atesta originea animalului este pasaportul eliberat de Autoritatea Sanitar-Veterinara, document eliberat de autoritatea statului roman, unde scrie clar rasa tatalui si rasa mamei.

Daca la mine in cartea de identitate scrie clar ca tata e Ion si mama e Marie, eu trebuie sa ma duc la operatorul insamantator sa certifice ca tata e Ion si mama e Marie? Adeverinta data de un operator insamantator este mai tare decat un act oficial eliberat de o autoritate competenta a statului?, ne-a spus, revoltat, Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR).

Presedintele FCBR afirma ca aceasta cerinta va face ca foarte multi crescatori de taurine din rase de carne din zonele defavorizate sa piarda sprijinul.

Pentru cine am facut iara ordinul acesta? Pana la urma, cred ca s-a facut cu dedicatie pentru cei care au adus acum cateva nuclee din rase de carne, dar se inseala, pentru ca trebuie sa aiba sediile exploatatiilor in zone defavorizate, unde sunt probabil 10% din ele. Pe restul i-am eliminat, pentru ca oamenii nu au de unde sa-si ia documentele, a adaugat Claudiu Franc.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....