Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Chiftelele de la IKEA- România nu conţin carne de cal

Autor: Meat MIlkmarți, 5 martie, 2013

În data de 25 februarie, reprezentanţii autorităţilor competente ale Republicii Cehia, au informat că au depistat carne de cal în compoziţia unui produs comercializat de către IKEA Group.

Inspectorii ANSVSA, în condiţiile absenţei unei notificări oficiale prin  Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, s-au autosesizat şi au prelevat probe atât din chifteluţe cât şi din alte produse din carne, comercializate de către magazinul IKEA din România.

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a finalizat analizele pentru respectivele produse, iar rezultatul a fost negativ pentru carne de cal.

(Biroul Comunicare şi Relaţii cu Mass-Media al ANSVSA – 04.03.2013)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...