Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Chile reia exporturile de carne de vită către UE

Autor: Meat MIlkmarți, 24 septembrie, 2013

Potrivit surselor din industrie, Chile este posibil să reia exporturile de carne de vită către UE până la sfârșitul lunii, informează Globalmeatnews.
”Importatorii europeni de carne de vită erau nerăbdători să se reia comerțul, așa că reluarea importurilor de carne de vită din Chile este bine venită”, a declarat secretarul general al UECBV, Jean- Luc Meriaux.
Chile a suspendat exportul de carne de vită către UE pe 27 martie după o inspecție organizată de FVO (Biroul Veterinar al Comisiei Europene pentru Alimente) acolo.
Raportul FVO a subliniat câteva probleme, inclusiv deficiențe în controlul procedurilor și evidențe de infectare cu fenilbutazon la taurine. În afară de aceste probleme au mai fost sesizate alte probleme cum ar fi întreg sistemul de implementare slab.
Chile a răspuns în iunie cu o listă de acțiuni care au fost întreprinse. Un număr mic de ferme din Chile au fost autorizate pentru a exporta carne proaspătă în UE.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...