Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

China a introdus cipuri de identificare pentru trasabilitatea porcilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile din China de Sud Vest au inceput sa introduca 2 cipuri de identificare in picioarele din spate ale porcilor, cu detalii despre locul unde au fost abatorizati, examinati si vanduti.

In Chengdu, capitala Provinciei Sichuan, 45 de piete au inceput deja sa vanda porci cu astfel de cipuri de identificare, spun oficialii. Inainte ca un porc sa fie vandut unui abator, 2 inele de plastic, continand cele 2 cipuri cu informatii despre unde a fost hranit porcul, sunt fixate de picioarele acestuia. Ulterior, dupa abatorizare, inspectare si comercializare, sunt adaugate informatiile aditionale.

Cand fiecare parte din respectivul porc este vanduta, cipul este scanat in asa fel incat fiecare consumator sa aiba toate datele privind trasabilitatea carnii. Acest sistem previne, de asemenea, comercilizarea ilegala a carnii de porc. Atunci cand fiecare retailer scaneaza un anumit cip, sistemul indica exact cata carne de porc exista in stoc. Mai mult, cantarele electronice sunt legate la sistemul de comercializare pentru a se putea urmari cata carne se vinde. Astfel cantitatea de carne de porc vanduta nu trebuie sa o depaseasca pe cea procesata.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...