Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

China a introdus cipuri de identificare pentru trasabilitatea porcilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile din China de Sud Vest au inceput sa introduca 2 cipuri de identificare in picioarele din spate ale porcilor, cu detalii despre locul unde au fost abatorizati, examinati si vanduti.

In Chengdu, capitala Provinciei Sichuan, 45 de piete au inceput deja sa vanda porci cu astfel de cipuri de identificare, spun oficialii. Inainte ca un porc sa fie vandut unui abator, 2 inele de plastic, continand cele 2 cipuri cu informatii despre unde a fost hranit porcul, sunt fixate de picioarele acestuia. Ulterior, dupa abatorizare, inspectare si comercializare, sunt adaugate informatiile aditionale.

Cand fiecare parte din respectivul porc este vanduta, cipul este scanat in asa fel incat fiecare consumator sa aiba toate datele privind trasabilitatea carnii. Acest sistem previne, de asemenea, comercilizarea ilegala a carnii de porc. Atunci cand fiecare retailer scaneaza un anumit cip, sistemul indica exact cata carne de porc exista in stoc. Mai mult, cantarele electronice sunt legate la sistemul de comercializare pentru a se putea urmari cata carne se vinde. Astfel cantitatea de carne de porc vanduta nu trebuie sa o depaseasca pe cea procesata.

Drupa 2020: Tendințe în tehnologia imprimării ambalajelor
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

AIPIA (Asociația Industriei de Ambalaje Active & Inteligente), colaborează intens cu organizatorii târgului cu Drupa 2020, pentru a prezenta ultimele tendințe și tehnologii Active & Intelligent Packaging.   În acest sens, Eef de Ferrante, CEO al AIPIA, a vorbit în cadrul Congresului Mondial al Asociației, care s-a...

Prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2010
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Domnul Secretarul de Stat Alexandru Potor a participat la prima conferință dedicată evaluării on-going a PNDR 2014-2020 în perioada 2017-2020.   Au mai fost prezenți la eveniment directorul general adjunct al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală, Carmen Boteanu, experți din...