Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

China a introdus cipuri de identificare pentru trasabilitatea porcilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile din China de Sud Vest au inceput sa introduca 2 cipuri de identificare in picioarele din spate ale porcilor, cu detalii despre locul unde au fost abatorizati, examinati si vanduti.

In Chengdu, capitala Provinciei Sichuan, 45 de piete au inceput deja sa vanda porci cu astfel de cipuri de identificare, spun oficialii. Inainte ca un porc sa fie vandut unui abator, 2 inele de plastic, continand cele 2 cipuri cu informatii despre unde a fost hranit porcul, sunt fixate de picioarele acestuia. Ulterior, dupa abatorizare, inspectare si comercializare, sunt adaugate informatiile aditionale.

Cand fiecare parte din respectivul porc este vanduta, cipul este scanat in asa fel incat fiecare consumator sa aiba toate datele privind trasabilitatea carnii. Acest sistem previne, de asemenea, comercilizarea ilegala a carnii de porc. Atunci cand fiecare retailer scaneaza un anumit cip, sistemul indica exact cata carne de porc exista in stoc. Mai mult, cantarele electronice sunt legate la sistemul de comercializare pentru a se putea urmari cata carne se vinde. Astfel cantitatea de carne de porc vanduta nu trebuie sa o depaseasca pe cea procesata.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...