Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

China anunţă primul deces provocat de tulpina H7N9

Autor: Meat MIlkvineri, 10 ianuarie, 2014

China a anuntat primul deces din acest an cauzat de infectare cu tulpina H7N9 a gripei aviare, victima fiind un locuitor din provincia meridionala Guangdong, decedat luni, au afirmat autoritatile sanitare locale, relateaza AFP.

China, tara cu cea mai numeroasa populatie din lume, se confrunta din iarna trecuta cu cazuri de contaminare cu virusul H7N9 al gripei aviare, care a infectat aproximativ 140 de persoane, facand cel putin 47 de morti, potrivit unor bilanturi oficiale.

Cazuri de infectare cu H7N9 au fost de asemenea inregistrate la Hong Kong si Taiwan. Potrivit Agerpres, cercetatorii se tem ca o mutatie a uneia dintre tulpinile virale ale gripei aviare ar putea favoriza contaminarile intre oameni, ceea ce ar putea declansa o pandemie. (TS)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...