Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

China – În ciuda protestelor, Festivalul cărnii de câine continuă

Autor: Ilie Stoianvineri, 21 iunie, 2013

Activiştii pentru protecţia animalelor au desfaşurat proteste ample în China pentru anularea unui festival greu (?) digerabil: Festivalul cărnii de câine.

Conform Huffington Post, citat de atitudinea.ro, evenimentul va începe vineri în oraşul Yulin din provincia Guangxi şi se va întinde pe tot weekend-ul. Festivalul are în spate o tradiţie străveche, fiind o celebrare a solstiţiului de vară şi, în acelaşi timp, o sărbătoare a obiceiurilor culinare ale zonei. Carnea de câine reprezintă o delicatesă în acea regiune.

Activiştii care militează pentru drepturile animalelor spun că festivalul este un act de cruzime şi ar trebui interzis. Ei declară totodată că, pentru eveniment, sunt sacrificaşi câte 10.000 de câini care sunt crescuţi şi sacrificaţi în condiţii execrabile. Câinii sunt electrocutaţi, arşi sau jupuiţi de vii.

Pentru a opri aceste acte, militanţii pentru drepturile animalelor au făcut apel la guvernul chinez şi la cel al Statelor Unite, cerând interzicerea festivalului. Deşi protestele lor s-au extins pe toate canalele online şi offline, eforturile susţinute ani de zile nu au deranjat organizarea evenimentului, iar 2013 nu este în afara tradiţiei. (TS)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...