Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

China investighează importurile de carnea de porc din Danemarca

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 12 iulie, 2017

Preocupările legate de integritatea lanțului rece și siguranța alimentară în sectorul importului de carne au apărut în China, unde autoritățile urmăresc originea transporturilor de carne de porc daneză, găsită într-o haldă de oraș.

 

Mai precis, Oficiul Administrației Generale Superioare de Supraveghere a Calității, Inspecție și Carantină (AQSIQ), din orașul uriaș din Chongqing investighează sursa a 26,9 tone de capete de porci ”decongelate și putrezite”, în valoare de 40,200 USD, care au fost descoperite putrezind la marginea unuia dintre cele mai mari orașe ale Chinei. Carnea, stivuită într-un container de transport maritim, a fost etichetată ca originară din Danemarca.

 

Carnea a putrezit din cauza faptului că recipientul nu a fost refrigerat, conform unei declarații adresate presei din AQSIQ, care subliniază riscurile grave de siguranță alimentară implicate în incidentul de la Chongqing. De asemenea, a subliniat că regulile AQSIQ din Cartea de gestionare a inspecției și carantinei impun ca destinatarul mărfurilor să le distrugă în cadrul structurii oficiale AQSIQ.

 

Incidentul de la Chongqing va obliga exportatorii și importatorii de carne să își regândească aranjamentele de distribuție în China. Importatorii de carne trebuie să păstreze carnea sub minus 18 ° C, a avertizat AQSIQ în timp ce, de asemenea, a avertizat asupra inspecțiilor viitoare la facilitățile operate de companiile importatoare.

 

Referindu-se la importurile ilegale, acesta a avertizat, de asemenea, consumatorii, să ”achiziționeze carne doar din supermarketurile reglementate și să se asigure întotdeauna că etichetarea este în limba chineză sau a fost tradusă în limba chineză”. De asemenea, AQSIQ a avertizat consumatorii să verifice certificatul AQSIQ, înainte de a cumpăra produse din carne importată.

 

Comerțul gri al Chinei cu produsele alimentare importate este o îngrijorare, atât din punctul de vedere al veniturilor fiscale pierdute, cât și al pericolului pentru siguranța alimentară. Cantități mari de carne și fructe de mare sunt introduse ilegal în China, pentru a evita tarifele de până la 25%.

 

Cercetarea efectuată de către Market Research Reports Store (MRRS) a arătat că numai 20% din produsele perisabile transportate în țară sunt refrigerate (comparativ cu 80-100% în SUA). Rata estimativă a prejudiciului este cuprinsă între 20% și 30%, informeaza Food Navigator.

China reduce tarifele vamale la importurile de brânzeturi
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 29 noiembrie 2017

China a redus rata tarifului vamal la brânzeturi de la 12% la 8%, pe măsură ce cererea crește în țară, stimulând competitivitatea exporturilor americane pe piață, informează Associated Press.   În acest fel, China este pe cale să devină cel mai mare importator mondial de brânzeturi în următorii câțiva ani, în...

Planul Noii Zeelande în negocierile Tratatului de Liber-Schimb cu UE
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 24 noiembrie 2017

Așa cum v-am informat, în momentul de față Noua Zeelandă este tot mai interesată de pătrunderea pe piața din România, dar și din Uniunea Europeană. Interesul partenerilor de la antipozi este divers, iar tratatul mai sus-amintit este în plină negociere cu oficialii de la Bruxelles.   Interesați de exportul de lapte și...