Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

China își deschide larg porțile pentru carnea de porc din Spania

Autor: Maria Demetriadjoi, 6 decembrie, 2018

Industria cărnii spaniole a salutat acordul dintre Spania și China pentru care permite exportul de produse iberice din carne de porc.

 

Acordul, semnat la începutul acestei săptămâni de către președintele chinez Xi Jinping și prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez, deschide piața chineză a cărnii proaspete și cârnați din carne de porc spaniolă.

 

Directorul asociatiei Interprofesional del Porcino de Capa Blanca (Interporc), Alberto Herranz, a salutat acordul. El l-a descris ca fiind rezultatul „muncii importante făcute ani de zile de guvernul spaniol și de sectorul de porcine, care evidențiază relațiile excelente dintre cele două țări și activitatea desfășurată de sector în ceea ce privește îmbunătățirea calității”.

 

„Acordul deschide noi oportunități pentru sectorul spaniol al porcilor pentru țara asiatică, în care marca ” Produs in Spania „se bucură deja de o recunoaștere largă, datorită siguranței, calității și varietății produselor noastre”, a adăugat el.

 

Anterior, Spania a putut exporta in China numai carne congelată sau dezosată. Prin acest acord, insa, pot fi exportate alte tipuri de bucăți de carne de porc, ceea ce, potrivit lui Herranz, ar permite Spaniei să „îmbunătățească valoarea adăugată pe această piață, să clarifice toate condițiile necesare pentru exportul de produse din carne de porc și să ne consolidăm ca unul dintre cei mai importanți exportatori din lume”.

 

Potrivit Herranz, Spania a fost printre primii trei cei mai mari exportatori de produse din carne de porc în China, de peste 300.000 de tone și 500 de milioane de euro pe an, în 2017. Se preconizează că această creștere să continue, iar cele mai recente cifre Interporc au arătat că, în primele nouă luni din 2018, Spania a exportat în China un total de 245,749 tone de produse, ceea ce reprezintă o creștere de 1,2%, față de aceeași perioadă din 2017, noteaza Global Meat News.

Belgia a interzis sacrificările halal și kosher în Flandra
Autor: Nora Marin  /   marți, 8 ianuarie 2019

Parlamentul Belgiei a lansat o campanie publică pentru a informa companiile despre noi metode de sacrificare a animalelor, după interzicerea metodelor halal și kosher, în regiunea Flandra.   Continuând în luna ianuarie, campania va implica publicarea de anunțuri în mai multe publicații belgiene, precum și intensificarea...

Lidl UK anunță un parteneriat cu Müller
Autor: Mircea Demeter  /   marți, 8 ianuarie 2019

Lidl UK a anunțat că a lansat un parteneriat pentru lactate Grassroots, împreună cu Müller Milk & Ingredients, gest care marchează cea mai recentă dezvoltare a activității, pentru a asigura un lanț de aprovizionare durabilă pentru produse lactate.   Parteneriatul urmează angajamentul lui Lidl de anul trecut, de a oferi...