Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

China își deschide larg porțile pentru carnea de porc din Spania

Autor: Maria Demetriadjoi, 6 decembrie, 2018

Industria cărnii spaniole a salutat acordul dintre Spania și China pentru care permite exportul de produse iberice din carne de porc.

 

Acordul, semnat la începutul acestei săptămâni de către președintele chinez Xi Jinping și prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez, deschide piața chineză a cărnii proaspete și cârnați din carne de porc spaniolă.

 

Directorul asociatiei Interprofesional del Porcino de Capa Blanca (Interporc), Alberto Herranz, a salutat acordul. El l-a descris ca fiind rezultatul „muncii importante făcute ani de zile de guvernul spaniol și de sectorul de porcine, care evidențiază relațiile excelente dintre cele două țări și activitatea desfășurată de sector în ceea ce privește îmbunătățirea calității”.

 

„Acordul deschide noi oportunități pentru sectorul spaniol al porcilor pentru țara asiatică, în care marca ” Produs in Spania „se bucură deja de o recunoaștere largă, datorită siguranței, calității și varietății produselor noastre”, a adăugat el.

 

Anterior, Spania a putut exporta in China numai carne congelată sau dezosată. Prin acest acord, insa, pot fi exportate alte tipuri de bucăți de carne de porc, ceea ce, potrivit lui Herranz, ar permite Spaniei să „îmbunătățească valoarea adăugată pe această piață, să clarifice toate condițiile necesare pentru exportul de produse din carne de porc și să ne consolidăm ca unul dintre cei mai importanți exportatori din lume”.

 

Potrivit Herranz, Spania a fost printre primii trei cei mai mari exportatori de produse din carne de porc în China, de peste 300.000 de tone și 500 de milioane de euro pe an, în 2017. Se preconizează că această creștere să continue, iar cele mai recente cifre Interporc au arătat că, în primele nouă luni din 2018, Spania a exportat în China un total de 245,749 tone de produse, ceea ce reprezintă o creștere de 1,2%, față de aceeași perioadă din 2017, noteaza Global Meat News.

Exporturile de brânzeturi din UK, afectate de un Brexit fără Acord
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 4 septembrie 2019

Uniunea Națională a Fermierilor din Marea Britanie (NFU) i-a scris premierului Boris Johnson, solicitând o revizuire urgentă a politicii tarifare comerciale fără acorduri a guvernului, care ar intra în vigoare dacă Marea Britanie părăsește UE fără o înţelegere cu aceasta.   În conformitate cu tarifele comerciale actuale...

Aldi a intrat pe piața de food-retail din China
Autor: Nora Marin  /   luni, 2 septembrie 2019

Retailer-ul Aldi, din Germania, și-a făcut oficial intrarea pe piața din China, cu două magazine fizice în Shanghai. Imediat, va urma deschiderea unui magazin transfrontalier de comerț electronic, mai întâi pe Tmall Global și apoi un magazin flagship online în Tmall obișnuit un an mai târziu.   Echipa de experți Mintel a...