Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

China își deschide larg porțile pentru carnea de porc din Spania

Autor: Maria Demetriadjoi, 6 decembrie, 2018

Industria cărnii spaniole a salutat acordul dintre Spania și China pentru care permite exportul de produse iberice din carne de porc.

 

Acordul, semnat la începutul acestei săptămâni de către președintele chinez Xi Jinping și prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez, deschide piața chineză a cărnii proaspete și cârnați din carne de porc spaniolă.

 

Directorul asociatiei Interprofesional del Porcino de Capa Blanca (Interporc), Alberto Herranz, a salutat acordul. El l-a descris ca fiind rezultatul „muncii importante făcute ani de zile de guvernul spaniol și de sectorul de porcine, care evidențiază relațiile excelente dintre cele două țări și activitatea desfășurată de sector în ceea ce privește îmbunătățirea calității”.

 

„Acordul deschide noi oportunități pentru sectorul spaniol al porcilor pentru țara asiatică, în care marca ” Produs in Spania „se bucură deja de o recunoaștere largă, datorită siguranței, calității și varietății produselor noastre”, a adăugat el.

 

Anterior, Spania a putut exporta in China numai carne congelată sau dezosată. Prin acest acord, insa, pot fi exportate alte tipuri de bucăți de carne de porc, ceea ce, potrivit lui Herranz, ar permite Spaniei să „îmbunătățească valoarea adăugată pe această piață, să clarifice toate condițiile necesare pentru exportul de produse din carne de porc și să ne consolidăm ca unul dintre cei mai importanți exportatori din lume”.

 

Potrivit Herranz, Spania a fost printre primii trei cei mai mari exportatori de produse din carne de porc în China, de peste 300.000 de tone și 500 de milioane de euro pe an, în 2017. Se preconizează că această creștere să continue, iar cele mai recente cifre Interporc au arătat că, în primele nouă luni din 2018, Spania a exportat în China un total de 245,749 tone de produse, ceea ce reprezintă o creștere de 1,2%, față de aceeași perioadă din 2017, noteaza Global Meat News.

IFFA 2019 și-a deschis porțile la Frankfurt am Main
Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 4 mai 2019

În dimineața zilei de 4 mai, IFFA 2019, cel mai mare târg din lume, dedicat industriei de procesare a cărnii și-a deschis porțile zecilor de mii de vizitatori care sunt așteptați să ia contact cu ultimele tehnologii.   IFFA 2019 reprezintă viitorul   Momentul inaugural al ediției cu numărul 70 a avut loc în prezența...

Toți liderii pieței globale vor fi prezenți la IFFA 2019
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 18 aprilie 2019

(Comunicat) Companiile de vârf prezintă cele mai recente produse, la IFFA 2019, târgul numărul 1 în lume pentru industria cărnii, acolo unde se va pune accentul pe soluții pentru producția sigură, eficientă și economică a alimentelor din carne și carne. Furnizorii de toate dimensiunile prezintă un spectru larg de produse pentru...