Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

China oferă noi oportunități pentru business-ul cu carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 21 ianuarie, 2015

China oferă noi oportunități pentru business-ul cu carne, îndeplinindu-și promisiunile de a deschide mai multe orașe pentru comerțul internațional, care să permită importatorilor de carne șă-și diminueze costurile de transport și să se aprovizioneze cu carne din regiunile centrale, extrem de populate, ale țării.

 

Uriașul oraș Zhengzhou din centrul Chinei a profitat de decizia recentă a organismului de instituire a carantinei, Administrația pentru Controlul Calității, Inspecție și Carantină (AQSIQ) de a conduce controalele vamale la importurile de carne, informează GlobalMeat.

Dar poate cel mai mare câștigător al noului regim deschis este orașul Chongqing din partea de sud-vest a Chinei, una dintre cele mai mari metropole din țară, aflat în provincia Sichuan, una dintre provinciile cele mai populate din China și cu cele mai bune performanțe economice. Noua zonă Liangjiang a devenit o bază pentru importurile materii prime destinate prelucrării, cu noi birouri vamale și noi depozite construite aici.

La sărbătorirea anunțului pentru ”primirea” de către oraș, din partea AQSIQ a ”permisiunii oficiale” de a procesa importurile de fructe și carne, administrația locală, citată de Chongqing Daily, a prognozat că importurile de carne vor crește, deoarece acestea vor fi ”mai accesibile și mai proaspete” din cauza faptului că vor sosi direct în oraș, nemai fiind nevoie de a fi transportate din porturile de coastă, cum ar fi Guangzhou.

Firmele locale de comercializare a cărnii, de asemenea, estimează volume mai mari: astfel comerciantul local de carne Chongqing Ai Shi Ye Co avansează o cantitate suplimentară de 20.000 de tone de carne de pui pe lună, în timp ce Hainan Shun Teng susține că importurile vor crește cu 200.000 de tone de carne pe an. Se cere și carne de miel, spune Ma Jun, un oficial al companiei, care explică: ”Există 20.000 de restaurante în oraș, care folosesc împreună 30.000 de tone de carne pe lună, din care 20.000 de tone se importă”.

Cu o populație de 25 de milioane de locuitori în cadrul propriilor granițe și cu alte 100 de milioane de locuitori ce locuiesc în provincia Sichuan, Chongqing a consumat 9,4 milioane de tone de carne de porc și 1,9 milioane de tone de carne de pasăre, precum și 625.000 de tone de carne de vită și 630.000 de tone de carne de miel în 2013, potrivit datelor publicate de administrația orașului.

Vămile interioare din China sunt, de asemenea, deschise pentru importurile de produse perisabile, cum ar fi carnea, datorită unor investiții uriașe făcute în ultimii ani în infrastructura logistică: luna viitoare Tianjin Xinggang Logistics Co va deschide 11.300 mp de depozite frigorifice în cadrul procesului de reformă a oprațiunilor de import-export în zonele demonstrative.

De asemenea o altă facilitate logistică ce se va deschide în luna decembrie a acestui an va fi construită în zonă, de Taihu Group, firmă cu sediul central în Hong-Kong (cunoscut și sub numele Taikoo), capacitatea de stocare și refrigerare situându-se la 100.000 de tone.

Există o presiune considerabilă din partea unor conglomerate comerciale, cum ar fi COFCO de a se deschide puncte vamale în întreaga țară, astfel încât să se profite de cererea de produse alimentare și vinuri a consumatorilor din orașele interioare, cu venituri în creștere rapidă. Deschiderea de noi puncte vamale ajută, de asemenea, la decongestionarea punctelor vamale din marile orașe, cum ar fi Guangzhou și Qingdao.

Autoritățile locale au adesea ambiții de a deveni puncte de intrare pentru importurile de produse, gândindu-se la taxele și veniturile ce vor fi colectate din activitățile de procesare a produselor alimentare importate.

Alt oraș interior, care a anunțat că a primit dreptul de a importa carne direct este Wuhan (cunoscut ca centru importantant al industriei auto), pe fluviul Yangtze, care, la fel ca Chongqing, a devenit o bază prosperă cu costuri mici pentru producătorii care doresc locații de desfășurare a activității, cu costuri mai reduse. Autoritățile vamale din Wuhan pretind că importurile directe vor economisi 30% din costurile implicate de transportul și răcirea produselor alimentare.

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...

Argentina și-a crescut livrările de carne în Rusia
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Argentina și-a mărit livrările de carne în Rusia, o piață care continuă să aibă deficite la o serie de produse. Conform estimărilor preliminare, în 2014 totalul importurilor de carne de pasăre din Argentina către Rusia s-au ridicat la 20.000 de tone (t), cu aproximativ 25% mai mult decât în ​​2013, anunță Global...