Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

China opreste importurile de porc din Filipine din cauza virusului Ebola

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

China a sistat importurile de carne de porc din Filipine dupa ce virusul Ebola-Reston a fost descoperit in patru turme de porci din insula Luzon, la sfarsitului anului trecut, relateaza agentia Xinhua, citata de presa internationala. Toata carnea de porc importata din arhipelag, care se afla in porturile din China, va fi returnata in Filipine sau distrusa, au anuntat aurotatile chineze.

De asemenea, China a interzis calatorilor si diferitelor servicii de livrare sa aduca pe teritoriul tarii carne din zona afectata. Toate produsele din carne de porc descoperite pe teritoriul Chinei, in trenuri, avioane sau nave maritime straine vor fi congelate.

Autoritatile sfatuiesc populatia filipineza care prezinta simptome specifice virusului Ebola sa mearga in centrele de carantina si sa solicite ingrijiri medicale in cel mai scurt timp. Virusul Ebola, descoperit in 1960, are patru tulpini, se poate transmite prin transpiratie, saliva sau sange si prezinta o rata a mortalitatii de 80% din populatia afectata.

Scandia se va lansa in productia de mezeluri
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Intr-un interviu acordat revistei Magazin Progresiv, Andrei Ursulescu, Director General al companiei Scandia Foods afirma ca intentioneaza sa treaca la productia de mezeluri. Raspunzand intrebarilor, Andrei Ursulescu a mai adaugat: Anul acesta am aniversat 90 de ani de existenta a brandului Scandia Sibiu. Pana acum, avem o crestere de 12% a...

Piata aditivilor furajeri in crestere cu 3,5 miliarde de euro
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform unui raport al Transparency Market Research, preluat de Meat & Poultry, daca in 2011 piata aditivilor destinati pentru hrana animalelor era evaluata la 13,5 miliarde dolari, in urmatorii sase ani valoarea acesteia va creste cu 4 miliarde dolari. Potrivit Transparency Market Research, in perioada 2011-2018 piata aditivilor furajeri va...