Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

China opreste importurile de porc din Filipine din cauza virusului Ebola

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

China a sistat importurile de carne de porc din Filipine dupa ce virusul Ebola-Reston a fost descoperit in patru turme de porci din insula Luzon, la sfarsitului anului trecut, relateaza agentia Xinhua, citata de presa internationala. Toata carnea de porc importata din arhipelag, care se afla in porturile din China, va fi returnata in Filipine sau distrusa, au anuntat aurotatile chineze.

De asemenea, China a interzis calatorilor si diferitelor servicii de livrare sa aduca pe teritoriul tarii carne din zona afectata. Toate produsele din carne de porc descoperite pe teritoriul Chinei, in trenuri, avioane sau nave maritime straine vor fi congelate.

Autoritatile sfatuiesc populatia filipineza care prezinta simptome specifice virusului Ebola sa mearga in centrele de carantina si sa solicite ingrijiri medicale in cel mai scurt timp. Virusul Ebola, descoperit in 1960, are patru tulpini, se poate transmite prin transpiratie, saliva sau sange si prezinta o rata a mortalitatii de 80% din populatia afectata.

Gepeto, cris-tim si transavia, liderii pietei preparatelor din carne
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit Ziarului financiar, producatorul Gepeto din Constanta, Cris-Tim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne in functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele Ministerului Agriculturii (MADR). Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata...

Pretul in ue al carnii de porc va creste in 2013 cu 10 %
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform unei analize efectuata de Reuters, pretul carnii de porc va creste cu 10 % in cursul anului 2013, ca urmare a majorarii preturilor la furaje. Totodata, consumul ar putea sa scada cu 5, pana la 10 %. Tendintele se manifesta inca din acest an, dovada stand abandonarea sectorului de catre unii fermieri, in special spanioli. Alberto...