Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

China opreste importurile de porc din Filipine din cauza virusului Ebola

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

China a sistat importurile de carne de porc din Filipine dupa ce virusul Ebola-Reston a fost descoperit in patru turme de porci din insula Luzon, la sfarsitului anului trecut, relateaza agentia Xinhua, citata de presa internationala. Toata carnea de porc importata din arhipelag, care se afla in porturile din China, va fi returnata in Filipine sau distrusa, au anuntat aurotatile chineze.

De asemenea, China a interzis calatorilor si diferitelor servicii de livrare sa aduca pe teritoriul tarii carne din zona afectata. Toate produsele din carne de porc descoperite pe teritoriul Chinei, in trenuri, avioane sau nave maritime straine vor fi congelate.

Autoritatile sfatuiesc populatia filipineza care prezinta simptome specifice virusului Ebola sa mearga in centrele de carantina si sa solicite ingrijiri medicale in cel mai scurt timp. Virusul Ebola, descoperit in 1960, are patru tulpini, se poate transmite prin transpiratie, saliva sau sange si prezinta o rata a mortalitatii de 80% din populatia afectata.

Aprovizionarea cu carne de porc, o noua problema globala
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit GlobalMeatnews.com, fermierii crescatori de porci avertizeaza consumatorii asupra unui deficit de carne de porc pentru anul viitor. Dupa cum informeaza Asociatia Nationala a Crescatorilor de Porci din Marea Britanie deficitul in hrana pentru porci a fost cauzat de conditiile dezastruoase de crestere si recoltare care au inflationat...

Program de imbunatatire a nucleului genetic la pic romania
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Dupa cum informeaza recolta.eu, PIC Romania, parte a grupului britanic Genus, lider mondial in genetica si ameliorarea animala, a demarat un nou program de accelerare a progresului genetic in fermele partenere, prin activarea unei conexiuni permanente cu nucleul genetic APEX, din SUA. Acest nucleu genetic, devenit functional din anul 2009 si a...