Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

China reduce tarifele vamale la importurile de brânzeturi

Autor: Mircea Demetermiercuri, 29 noiembrie, 2017

China a redus rata tarifului vamal la brânzeturi de la 12% la 8%, pe măsură ce cererea crește în țară, stimulând competitivitatea exporturilor americane pe piață, informează Associated Press.

 

În acest fel, China este pe cale să devină cel mai mare importator mondial de brânzeturi în următorii câțiva ani, în condițiile în care cererea pentru produsele lactate a crescut de peste șapte ori, până la aproape 100 000 de tone în ultimii 10 ani, potrivit USDEC. Reducerea tarifelor la brânzeturi face parte dintr-un set mai larg de alte reduceri la produsele alimentare și bunuri de consum care vin în China, anunțate săptămâna trecută.

 

USDEC a declarat că brânza a fost inclusă de ”Inițiativa privind tarifele produselor lactate din China”, înființată în 2014, care s-a axat pe colaborarea cu autoritățile chineze pentru a-și reduce în mod unilateral tarifele la anumite produse lactate exportate în China.

 

Pe lângă cele patru coduri HS care acoperă brânzeturile, modificările tarifare chineze au redus, de asemenea, taxele pentru alte două categorii de produse care conțin ingrediente lactate: formula de proteine ​​hidrolizate pentru persoanele cu nevoi nutriționale speciale (HS 2106.90.90), a fost redusă de la 20% la zero, alimentele (HS 1901.10.90), au fost reduse de la 15% la 2%.

 

”Aceste tipuri de relații internaționale vor fi esențiale pentru creșterea viitoare a exporturilor de produse lactate din SUA și pentru atingerea Următorului 5%”, a spus Tom Vilsack. Următorii 5% reprezintă efortul depus de USDEC pentru a extinde exporturile de produse lactate din SUA de la 15% din cantitatea anuală de substanțe solide din SUA până la 20% până în 2021.

 

La rândul lor, în ciuda creșterii cererii de produse lactate din China din ultimul deceniu, furnizorii de lactate din SUA au pierdut cote de piață în țara asiatică, din cauza ratelor tarifare mai mari, comparativ cu alte țări.

 

”Suntem foarte multumiti de decizia Chinei, deoarece va ajuta exportatorii si producatorii de branzeturi din SUA sa elimine dezavantajul tarifar fata de ceilalti concurenti”, a spus Tom Vilsack, presedinte si CEO al USDEC.

 

”Am luat un răspuns proactiv pentru a aborda dezavantajul competitiv față de exporturile noastre”, a declarat Jaime Castaneda, vicepreședinte al politicii comerciale a USDEC,care a adăugat: ”USDEC recunoaște că SUA rămâne în dezavantaj nu numai în China, ci și în alte țări, atunci când vine vorba de tarife din cauza lipsei acordurilor de liber schimb din SUA. Ne angajăm să găsim modalități de a recupera acest dezavantaj competitiv”.

 

USDEC informează că va continua să colaboreze cu oficialii chinezi pentru a reduce în continuare tarifele la brânzeturi, precum și la alte produse lactate.

Planul Noii Zeelande în negocierile Tratatului de Liber-Schimb cu UE
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 24 noiembrie 2017

Așa cum v-am informat, în momentul de față Noua Zeelandă este tot mai interesată de pătrunderea pe piața din România, dar și din Uniunea Europeană. Interesul partenerilor de la antipozi este divers, iar tratatul mai sus-amintit este în plină negociere cu oficialii de la Bruxelles.   Interesați de exportul de lapte și...

Smithfield a încheiat un acord de comercializare on-line pe piața Chinei
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 1 noiembrie 2017

Procesorul american de porc Smithfield Foods a încheiat un acord exclusiv de a vinde carne pe site-ul chinez JD.com, extinzându-și prezența pe cea mai mare piață de consum din lume. Potrivit acordului, Smithfield Foods, o filială a grupului WH din Hong Kong va vinde o gamă largă de carne de porc, după cum informează Global Meat...