Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

China ridică embargoul pentru carnea de vită din Brazilia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 23 iulie, 2014

Guvernul de la Beijing a ridicat restricțiile impuse Braziliei pentru importurile de carne de vită, pe fondul depistării unui caz de encefalopatie spongiformă bovină în Paraná, în luna decembrie 2012, relateaza Recolta.eu.

Anunțul a fost făcut în această săptămână chiar de către președintele brazilian Dilma Rousseff cu ocazia unei vizite oficiale întreprinse de omologul său chinez, Xi Jinnping.

Piața de desfacere a cărnii de vită braziliene era în creștere în China până la momentul impunerii interdicției la sfârșitul anului 2012 și valora circa 37 de milioane de dolari.

Neri Geller, ministrul brazilian al Agriculturii, Șeptelului și Aprovizionării, a precizat că redeschiderea pieței chineze pentru carnea de vită provenită din Brazilia întărește poziția țării sale în fruntea topului celor mai importanți furnizori de materie-primă de profil.

„Aceasta este o recunoaștere a calității producției noastre și a robusteții sistemului nostru de control al sănătății animale”, a precizat Geller pentru presa străină.

Pe lângă redeschiderea pieței cărnii de vită, s-a mai ajuns și la alte acorduri între cele două țări, incluzând aici și promisiunea Chinei de a „netezi calea” către standardizarea importurilor de hrană pentru animale provenită din Brazilia, interzise și ele în 2013.

La rândul său, Brazilia promite să ajute atât la simplificarea demersurilor de import de subproduse din pește, cât și la revizuirea obligațiilor privind importurile de mațe de oaie și de capră.

Asociația Industriilor de Export de Carne Brazilială de Vită (AIECBA) consideră binevenit anunțul conform căruia exporturile de materie-primă către China vor fi reluate. (mai multe pe www.recolta.eu).

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...