Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

China stopează importurile de carne de porc din SUA

Autor: Meat MIlkmiercuri, 20 august, 2014

China a interzis comerţul de carne de porc de la şase firme procesare şi şase abatoare ca parte din embargoul impus pentru folosirea aditivilor furajeri care accelerează creşterea masei musculare macre, informeaza Recolta.

Autorităţile chineze solicită verificarea de către o a treia entitate că importurile de carne de porc din SUA nu au urme de ractopamină.

Printre companiile care nu mai pot exporta carne de porc în China se număra şi fabricile Tyson Foods din Perry şi Storm Lake, Iowa, cât şi unitatea din Logansport, Indiana.
Alte companii vizate de embargou sunt Hormel Foods Corp din Fremont, Nebraska, Triumph Foods din St. Joseph, Missouri.

Reprezentanţii companiilor nu au făcut comentarii cu privire la acest embargou.

În anul 2013, exporturile americane de carne de porc în China au totalizat 312.138 de tone în valoare de 645,3 milioane de dolari, potrivit statisticilor oficiale. Per total, americanii au exportat 7,5 milioane de tone de carne de porc în valoare de 20,4 miliarde de dolari.

„China este cel mai mare producător şi consumator de carne de porc. Prin urmare, nu se pot face estimări cu privire la impactul pe care îl vor avea anumite evenimente asupra exporturilor către China”, a declarat Joe Schuele, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Americane de Export de carne.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...